Po úspešnom absolvovaní štvrťfinálovej série s Topoľčanmi, čakal v semifinále na Záhorákov súper najťažší. Víťaz základnej časti Prešov. Skalica však vyhrala tri zo štyroch stretnutí, postúpila do finále a postarala sa o najväčšie prekvapenie doterajšieho priebehu play off.

  

3.zápasy
HK Skalica – HC Prešov 2:1 p. p. (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)
, stav série 2:1
Góly: 19. Kňazev (tr. str.), 61. Škápik – 24. Jokeľ.
Pred  3145 divákmi rozhodovali Müllner a Adamec.
Vylúčení 1:3 na 2 min. Presilovky 1:0, oslabenia 0:0.
Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Vaškovič, Vereš, Petráš – Kukliš, Drahorád, Hluch, Kučera, Kňazev – Mikéska, Pavešic, P. Kotzman, Brodek, Dvonč – Smetana, Hílek, A. Kotzman, M. Romančík, Janáč, tréner Peter Oremus.

Skaličania začali tretie stretnutie lepšie, mali hernú i streleckú prevahu. V 19. minúte bol v šanci faulovaný Kňazev a sám aj nariadené trestné strieľanie premenil.

Od druhej tretiny sa však situácia na ľade zmenila. Iniciatívu prevzali hostia a Skalica môže ďakovať len skvelému Petríkovi, že inkasovala len raz. V 24. minúte ho prekonal Jokeľ – 1:1.

Prešov v nastavenom tempe pokračoval aj v tretej tretin, počtom strieľ domácich prevýšil, no skóre sa nemenilo. 15 sekúnd pred koncom zbytočne fauloval hosťujúci Valečko. Jeho trest pokračoval aj v nadstavenom čase a v ňom Škápik rozhodol po necelej minúte 2:1.

Skaličania tak zvládli aj štvrté predĺženie (tri s Topoľčanmi) a získali zápasový mečbal na postup do finále.

Druhý zápas: Michalovce – Detva 3:2 p. p., stav série 2:1.

 


Plocha draka Knihy.Zahori

 

4.zápasy
HK Skalica – HC Prešov 3:2 (2:1, 0:1, 1:0), konečný stav série 3:1
Góly: 7. Vaškovič, 17. Vereš, 45. Hluch – 14. a 32. Abdul.
Pred 3248 divákmi rozhodoval Goga a Mĺkvy.
Vylúčení 3:6 na 2 min. Presilovky a oslabenia 0:0. Strely 25:34.
Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Vaškovič, Vereš, Petráš – Kukliš, Drahorád, Hluch, Kučera, Kňazev – Mikéska, Pavešic, P. Kotzman, Brodek, Dvonč – Hílek, Smetana, A. Kotzman, M. Romančík, Janáč, tréner Peter Oremus.

Štvrtý zápas mal rovnaký priebeh ako ten predchádzajúci. Skalica začala lepšie a v 7. minúte sa ujala vedenia gólom Vaškoviča – 1:0. Pre Prešov prehra v tomto zápase by znamenala koniec sezóny a postupovým nádejam. V 14. minúte sa hosťom podarilo vyrovnať Abdulom na 1:1, no do kabín sa napokon išlo za stavu 2:1, keď v 17. minúte dal druhý gól domácich Vereš.

Od druhej tretiny boli opäť aktívnejší hostia a v 32. minúte sa im podarilo vyrovnať, keď úspešným strelcom bol opäť Abdul – 2:2. Napriek viacerým streleckým príležitostiam sa skóre už nemenilo.

V tretej tretine mohol uzavrel hetrik Abdul, no o chvíľu sa šťastie usmialo na domácich, keď ich tretíkrát do vedenia dostal Hlúch – 3:2. Z viacerých šancí na vyrovnanie nevyužil Prešov ani jedinú a tak sa v Skalici prvýkrát nepredlžovalo. Záhoráci vyhrali v sérii tretie stretnutie a postúpili do finále play off, keď budú do piatka čakať na jedného z dvojice Detva – Michalovce.

Druhý zápas: Michalovce – Detva 2:3, stav série 2:2


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

3D filamenty 2023