Zdravotné problémy na jednej strane a zrejme neprispôsobenie jazdy stavu a povahe vozovky na druhej strane, zapríčinili dopravnú nehodu dvoch za sebou idúcich osobných vozidiel, ktorá sa stala dnes 01.12.2011 o 13:00 na úseku cesty č.51 od obce Lopašov po motorest Havran v Častkove.

Ak k tomu prirátame zníženú viditeľnosť spôsobenú častou mlhou na tomto úseku, a čiastočne zľadovatelú vozovku, tak bolo len otázkou času, kedy príde k ďalšiemu problému na tejto ceste. Dennodenne tuná vídame letieť autá oveľa vyššou rýchlosťou ako je daná vyhláškou a nerešpektovanie plnej čiary je tu zrejme vysoko hodnotenou folklórnou vsuvkou. Nehovoriac o hlasitom trúbení vodičov kamiónov predbiehajúcich preplnený autobus hromadnej dopravy.

Vyjsť na vozovku od miestnej čerpacej stanice Shell či motorestu Havran je umením a zároveň veľkým rizikom, ktoré musia niektorý vodiči podstupovať každý deň aby sa dostali v poriadku a zdraví domov z práce. Len tak pre zaujímavosť do čiernej kroniky : od apríla 2011, čo som začal fungovať na spomenutej benzínke sa až do dnešného dňa na úseku cca 1 km stalo 5 dopravných nehôd.

Chválabohu, len s hmotnou škodou a bez vážnejšej ujmy na zdraví účastníkov nehôd.

Marian Bluesman Holenka – eMHart


.
Toto je čítané

Úrodu poľnohospodárom na Záhorí ničili mrazy aj dážď

Počasie robilo poľnohospodárom škrt cez rozpočet aj v ostatných dňoch. Takmer júnové…

Trnavské rádio Tak akorát 2024