Od piatku do nedele prebiehali tento víkend v Skalici na námestí a v jezuitskom kostole vianočné trhy.

V piatok 16.decembra zazneli vianočné piesne v podaní žiačok hudobného odboru ZUŠ Skalica, svoje umenie predstavila aj gospelová skupina „MY”. Jezuitský kostol zaplnili koledy, ktoré prišiel zaspievať DFS Skaličánek. V programe sa objavila aj DH Svarovanka, so svojimi vianočnými melódiami.

Rozdávanie Ježiškovej pošty a stretnutie s Dedom mrázom v jezuitskom kostole určite prekvapilo najmenších . Tých, ktorých nestihol Dedo mráz potešiť v piatok, mali tú možnosť ešte v sobotu a v nedeľu. V jezuitskom kostole mali svoje miesto aj benefičné stánky gymnázia v Skalici. Študenti priamo na mieste vyrábali ozdoby a bižutériu, pomáhala im aj ich pani riaditeľka Božena Stúpalová. Výťažok putoval na podporu adopcie na diaľku afrického dievčatka Mildred Muhonja z Kene.

Vonku na námestí sa mohli návštevníci vianočných trhov zohriať vareným vínkom či punčom. Ochutnať rôzne regionálne maškrty nielen zo Záhoria, ale aj neďalekej Moravy. Všade voňala škorica a bol počuť smiech ľudí. Želala by som si, aby to tak nebolo len na vianoce, ale po celý rok.

Soňa Trubačíková

Pridaj komentár

.
Toto je čítané

Primátor Gbiel Martin Jahodka o novinkách a plánovaných aktivitách v meste

Redakcia mesačníka Gbelan navštívila primátora mesta Gbely Martina Jahodku, aby im odpovedal…

3D filamenty 2023