Ako každý rok, tak aj tento rok si žiaci prvého stupňa na IV. ZŠ v Senici pripravili vianočný program s názvom Vianočná akadémia. Žiaci recitovali básne, spievali vianočné piesne alebo rozprávali rozprávku. V detských očkách žiarila radosť z možnosti sa prezentovania pred spolužiakmi.

„Každá pani učiteľka so svojimi žiakmi niečo nacvičila. Či to bol spev, dramatizácia, krátke divadielko alebo básne. Potom sme to režijne dali dokopy, aby to bolo aj o Vianociach, aj o zime, aj o Mikulášovi, aby sa to nieslo v duchu adventu a príchodu Vianoc.“ Prezradila pani učiteľka IV. ZŠ v Senici.

Kedy ste to so žiakmi nacvičovali?
„Počas vyučovania, bolo to súčasťou výučby. U nás je to každoročným zvykom. Deti sa naučia vystupovať a používať kultivovanú reč, naučia sa pracovať s mikrofónom, počúvať hudbu a do nej spievať. Takže je to forma inej výchovy, ktorá by mala byť prirodzenou súčasťou vyučovania.“

Tešili sa žiaci na túto akciu?
„Deťom sa to veľmi páči, pretože oni sa rady prezentujú a možno tie deti, ktoré nie sú šikovné na vyučovaní, tak zase vedia veľmi pekne spievať.“

Motivujete ich nejako?
„To, že vystupujú s aparatúrou na pódiu je pre nich, myslím si, dosť veľkým ocenením, že sa môžu od prezentovať na takomto verejnom fóre. Vlani sme túto Vianočnú akadémiu mali pre rodičov, tento krát to bolo bez verejnosti.“ Dodala pani učiteľka.

Dominika Piovarčiová


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota