Na OR HaZZ v Senici bola v stredu 18. januára o 14:47 hod. nahlásená z Polície Senica dopravná nehoda v obci Štefanov. Nahlásená bola dopravná nehoda osobného automobilu a cyklistu s tým, že automobil je nad potokom a vyteká z neho olej.

Na výjazd boli vyslaní traja príslušníci HaZZ z hasičskej stanice Senica s technikou AHZS M. Po príjazde na miesto ohlásenej udalosti sa už na mieste nehody nachádzala polícia Senica, ktorá zabezpečovala regulovanie cestnej premávky a nehodová polícia Senica.

Prieskumom bolo zistené, že prišlo k dopravnej nehode dvoch osobných vozidiel, Škoda Superb s Hondou Civic a cyklistky. Cyklistka sa po príjazde hasičskej jednotky už na mieste nenachádzala, bola prevezená záchrannou zdravotnou službou do nemocnice na ďalšie ošetrenie.

Vozidlo Škoda sa nachádzalo nad priekopou a z vozidla unikal olej a prevádzkové kvapaliny. Jednotka pod vytekajúci olej podložila zbernú nádobu a vytečený olej, ktorý sa nachádzal v priekope zasypala sorbentom. Jednotka ďalej na tomto vozidle odpojila akumulátor.

Druhé vozidlo Honda Civic sa nachádzalo na ceste a z vozidla neunikli žiadne prevádzkové kvapaliny. Jednotka HaZZ ošetrila povrchové zranenie vodičovi z vozidla Škoda Superb na pravej dolnej končatine. Vodič vozidla si zabezpečil mechanizmus na vytiahnutie vozidla z priekopy.

Po vytiahnutí vozidla z priekopy jednotka pozbierala uniknutú látku so sorbentom do zbernej nádoby. K zamoreniu pôdy ani vody neprišlo. Druhé vozidlo bolo schopne ďalšej samostatnej jazdy. Po ukončení zásahu sa jednotka o 16:55 hod. vrátila na základňu.

Ivan Peťko


.

BM: Ustekana sobota