V krajskom derby napriek streleckej prevahe Dukly /12:4/, skončila prvá časť nerozhodne 1:1. V druhom dejstve sa Trnava rozstrielala, využila každú možnosť, v 35. minute viedla už 5:1. Za tohto stavu odišiel z brány M. Kristín, nahradil ho J.Beláček.

Dukla sa zobudila, pridala na dôraze, čoho výsledkom boli v 36. minute behom 31 sekúnd dva góly. Keď tri sekundy pred druhou sirénou Mikušovič znížil na rozdiel gólu, vyzeralo to nádejne pre Záhorákov. V 3. tretine nevyužili obidva celky po dvoch presilových hrách, v čase 59:11 odvolal domáci trenér brankára a Čavrk svojím druhým gólom v zápase do prázdnej brány stanovil konečný výsledok.

HC Dukla Senica – HK Trnava 4:6 (1:1, 3:4, 0:1)
Góly: 18. Lezo (Mikušovič, Vaškovič), 36. Mikušovič (Škápik, Lantoš), 36. Dubec (Šúrek, Škápik), 40. Mikušovič (Vaškovič, Škápik) – 16. Čavrk (Barčák, Bohunický), 25. Hlavna (Šimka, Grman), 28. Dudáš (Jančovič), 31. Kubica (Bohunický), 35. Barčák (Bohunický), 62. Čavrk (Hlavna, Petrovič).
Počet divákov: 623.

Juraj Rehák, asistent trenéra HC Dukla Senica: “Odohrali sme v tomto týždni tri stretnutia, utorok nás stál veľa síl s Michalovcami, čo bol perfektný zápas. So Slovenskom 20 sme si to sami pokašľali. Tento zápas už bol bez šťavy z našej strany, po hrubých individuálných chybách sme inkasovali, potom sme sa dostali do zápasu tromi gólmi. V 3. tretine nemôžme chlapcom nič vyčítať, mali sme šance, bohužial nevieme dávať góly a trošku nám aj chýba šťastie.”

Jaroslav Bachratý, asistent trenéra HK Trnava: “Do Senice sme išli s malou dušičkou, pretože domáci majú kvalitné mužstvo. My sme tu trnavskú náturu nezahodili a verili sme, že keď budeme dodržiavať taktické pokyny, budeme aj úspešní. Prvá tretina vyrovnaná, v druhej sme mali viac ako polovicu navrch, dali sme štyri góly, potom Dukla zvýšila tlak, dotiahla na rozdiel gólu, nastala dráma. V záverečnej časti sme sa my snažili brániť, domáci útočiť a nakoniec sme boli šťastní my, že sme dali rozhodujúci gól do prázdnej brány.”

Pavol Macek, HC Dukla Senica


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

BM Salon EV