Obec Borský Mikuláš vás pozýva na smutno- smiešnu komédiu o jednom vinárovi v réžii Ivana Fodora “Osudy jedného vinára” v podaní Záhoráckeho divadla Senica a Divadla Svatopluk z Hodonína.

Účinkujú: Ján Želipský, Věra Slezáková, Ján Hromek, Ivona Bolebruchová, Stanislav Zámečník, Štefan Mikula, Ivan Hanzalík, Denis Marek, Helena Tuláková, Lucie Nesvadbová, Barbara Braunová, Adriana Rehušová, Ján Martinkovič, Eugen Klempa, Peter Harnoš

Záhorácke divadlo zo Senice a Divadelní soubor Svatopluk z Hodonína v rámci projektu Záhorácké a Moravsko – Slovácké divadlobraní, spoločne naštudovali komédiu Stana Šubíka ,,Osudy jedného vinára“ o víne a osudoch ľudí s ním spojených.
Hra pojednáva o živote vinárov v 20. storočí v bývalom Československu. Hlavný hrdina Lojzek, zdedí vinohrad po rodičoch a len čo začne hospodáriť, znárodnia mu ho. Následne Lojzek pracuje 40 rokov v družstevých vinohradoch. Keď mu je po nežnej revolúcii majetok vrátený, nedočká sa zaslúženej odmeny ktorá by mala prameniť z jeho usilovnej celoživotnej práce. Prečo?

Odpoveď sa dozviete v inscenácii ktorá poteší každého bez ohľadu na vek. Starší si pri nej zaspomínajú na nedávnu spoločnú československú históriu a mladší sa dozvedia zábavnou formou niečo o vinárskej tematike.
Hra je naštudovaná v záhoráckom a moravsko-slováckom nárečí a diváci sa môžu tešiť na skvelé herecké výkony, tanec, živú cimbalovú hudbu a po predstavení koštúfku dobrého vína.

12.2.2012 o 18:00
Kinosála DK Borský Mikuláš

Vstupné: 3,-€
Predpredaj vstupeniek od 1.2.2012 v MĽK Borský Mikuláš.
Viac informácií získate na www.borskymikulas.sk, alebo 034/6595138.

Oľga Cintulová


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota