Korčuľovanie na ľade sa v obci Prietrž pre 40 ročného muža skončilo najhoršie ako len mohlo. Preboril sa pod ním ľad a zrútil sa do ľadovej vody.

Foto: TVRegion.tv

Toto nešťastie sa stalo včera poobede okolo 14.30 h, keď sa muž vybral korčuľovať. Často chodieval na Prietržskú priehradu sám, a to sa mu stalo aj osudným.

Manželka s ním naposledy telefonovala včera okolo 15.00 hodiny. Večer sa jej zdalo čudné, že manžel ešte nebol doma a nereagoval ani na telefonáty. Vybrala sa k priehrade, kde uvidela už len jeho topánky. Sused zalarmoval políciu.

Foto: TVRegion.tv

Polícia ihneď začala muža hľadať, no pre tmu sa ho nepodarilo nájsť. Pátranie pokračovalo dnes od 09:00 h rannej v spolupráci s potápačmi. Okolo obeda sa potápačom telo podarilo v zmrznutej vode nájsť, žiaľ, už mŕtve.

“Privolaný súdny lekár na mieste skonštatoval, že k úmrtiu došlo bez cudzieho zavinenia a nariadil vykonať pitvu.” povedala pre Zahori.sk policajná hovorkyňa Martina Kredatusová

Polícia apeluje na občanov, aby korčuľovanie na zamrznutých prírodných jazerách dobre zvážili. Hrúbka ľadu nemusí byť dostatočná a pod človekom sa ľad môže ľahko preboriť.

Dominika Piovarčiová


.
Toto je čítané

Senickej detskej pohotovosti hrozí od júla zatvorenie

Detské pohotovostné ambulancie v Senici a Myjave patria medzi desať bodov ambulantnej…

3D filamenty 2023