V utorok 7. februára minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda zavítal do Senice. Najskôr jeho kroky smerovali na obchodnú akadémiu, kde diskutoval so žiakmi o problémoch, ktorým čelí svet a Slovensko v ňom. Neskôr predseda SDKÚ-DS navštívil aj firmu Delphi.

Večer Kultúrny dom v Senici patril Elene Vacvalovej a jej hosťom. Na podnetnú a zábavnú diskusiu prijali pozvanie Mikuláš Dzurinda, Lucia Žitňanská (ministerka spravodlivosti), Ivan Mikloš (minister financií) a tú zábavnú časť tvorili Jano Snopko a Oľga Feldeková.
Hudobná časť patrila Petrovi Cmoríkovi a jeho kapele. Samozrejme, že do KD privítali aj ďalší predstavitelia SDKÚ-DS ako Milan Roman, Katarína Cibulková, Eugen Jurzyca a mnohí ďalší.

„Sme politická strana, ktorá už nemusí ako čudo vo vreci sľubovať niečo do vzduchu, ale sme strana, ktorá zanechala na Slovensku za uplynulých 10 rokov naozaj výraznú stopu. Dnes sa uchádzame o vašu dôveru s tým, že naše nedokonalosti odstránime. Chcem Vás poprosiť, aby sme 10. marca neponechali osud našej vlasti náhode. Robme a urobme všetko preto, aby sme sa blížili Nemcom, Francúzom, Rakúšanom, a nie Grékom. My si trúfame, veríme. Nikto nemá také kontakty v Európe, vo svete ako má naša strana.“ S týmito slovami sa prihováral Mikuláš Dzurinda, predseda SDKÚ-DS, potenciálnym voličom.

Na záver diskusie občania Senice využili možnosť spýtať sa čokoľvek našich poslancov, a samozrejme, že bola položená aj otázka ohľadom „Gorily,“ na ktorú sa vyjadril minister zahraničných vecí takto: „Celá gorila je manipulácia, akú by som nedokázal ani vymyslieť.“

Voľby do Národnej rady SR sa uskutočnia 10. 03. 2012. O podporu voličov sa uchádza tento krát až 26 politických strán.

Dominika Piovarčiová


.