Oba kolektívy začali opatrne. Najmä domáci hrali oproti prvému stretnutiu presnejšie, v obrane s minimálnym počtom chýb. V prvej časti hry boli domáce útoky nebezpečnejšie.

V 16. min v priebehu 34 sekúnd najprv Lemešani a po ňom mladý Gonda otvorili gólový účet zápasu. Najmä gól Gondu bol ukážkou rozhodnosti útočníka po štandartnej situácii, keď po vhadzovaní si položil brankára hostí Kristína a do odkrytej bránky skóroval. Hostia si vybrali oddychový čas a prakticky po dvoch minútach Lelkešom znížili na 2:1. Do druhej tretiny nastúpili ako vymenení, prevzali iniciatívu a domáci sa mali čo obracať. Najprv Hreus nepremenil dve čisté šance, potom však po jeho rozohrávke Šurek vyrovnal. Domáci hrali v 47. minúte presilovku, avšak hrali ju zle a po perfektnej prihrávke na červenú Hreus zo samostatného nájazdu strhol vedenie na stranu Senice. Domáci sa síce snažili, ale na skúsených Seničanov to nestačilo. V 56. minúte Vaškovič pečatil skóre zápasu.
Autor: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves

HK S.N.Ves – HC Dukla Senica 2:4 (2:1, 0:1, 0:2) stav série 0:2
Góly: 16. Lemešani (Kinkor), 16. Gonda (Kinkor) – 18. Lelkeš (Šúrek, Hreus), 38. Šúrek (Lelkeš, Hreus), 47. Hreus (Šedivý), 56. Vaškovič (Hreus, Lelkeš)
Počet divákov: 250

Marián Horváth, HK Spišská Nová Ves: Úvodná tretina nám dnes vyšla lepšie ako v minulom zápase. Podarilo sa nám dať dva góly po štandardných situáciách. Zápas sme začali dobre, ale súper ešte v tejto tretine znížil na 2:1. Druhá tretina bola už v réžii Seničanov. V tretej tretine otočili zápas a naklonili misky váh na svoju stranu. Myslím, že súper zvíťazil zaslúžene, naši mladí chlapci si ale zaslúžia absolutórium. V tých herných situáciách rozhoduje aj kvalita a najmä skúsenosti a tie boli na strane súpera. Našim mladým chlapcom, ktorí sa učia doslova za pochodu, treba poďakovať za to, že odohrali tento dvojzápas s veľkým nasadením.

Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Dnešný zápas bol diametrálne odlišný od toho včerajšieho. Súper bol aktívnejší, rýchlejší, v prvej tretine bol jednoznačne lepší. V druhej a tretej tretine sme otočili nepriaznivý stav a zápas sme dotiahli do víťazného konca. Ku cti súpera treba povedať, že s ôsmimi juniormi hral s nami veľmi kvalitnú a vyrovnanú partiu. Dovoľujem si týmto poďakovať všetkým funkcionárom i realizačnému tímu Spišskej Novej Vsi, že nám tu vytvorili super podmienky, že sme tu mohli dôstojne odohrať dva play off zápasy. Ďakujem všetkým.

Výsledky PLAY-OFF – štvrťfinále
HC 46 Bardejov – HC Prešov 07 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
stav série 2:0

ŠHK 37 Piešťany – HC 07 Detva 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
stav série 2:0

MHk 32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Michalovce 3:2 sn (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0, 1:0)
stav série 2:0

HK Spišská Nová Ves – Dukla Senica 2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
stav série 0:2


.
Toto je čítané

Primátor Gbiel Martin Jahodka o novinkách a plánovaných aktivitách v meste

Redakcia mesačníka Gbelan navštívila primátora mesta Gbely Martina Jahodku, aby im odpovedal…

BM Salon EV