V utorok 7. februára minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda zavítal do Senice. Jeho prvé kroky smerovali na obchodnú akadémiu, neskôr do senického závodu Delphi a večer Kultúrny dom patril Elene Vacvalovej a jej hosťom.

Podnetnej a zábavnej diskusie sa zúčastnil nie len Mikuláš Dzurinda, ale i Lucia Žitňanská, Ivan Mikloš, Jano Snopko a Oľga Feldeková. Hudobná časť patrila Petrovi Cmoríkovi a jeho kapele. Nechýbali ani ďalší predstavitelia SDKÚ-DS ako Milan Roman, Eugen Jurzyca, Katarína Cibulková a iní.

Pri tejto príležitosti sme sa ministra zahraničných vecí spýtali pár otázok.

Ako vnímate regionálny rozvoj za posledné obdobie?
„Povedal by som, že veľmi dobre. Je to vidieť na rozvoji infraštruktúry, na vzniku nových fabrík, na vytváraní priemyselných zón, alebo priemyselných parkov. Spomínam si, že presne pred 10 rokmi, možno bolo trochu teplejšie, som poklepal základný kameň pre firmu Delphi. Dnes ako „páchateľ“ som sa vrátil na miesto svojho činu a teší ma to, že je tam 1 200 zamestnaných ľudí, z toho väčšina žien. Rovnako si spomínam, že potom o 5 rokov neskôr som otváral výstavbu nového priemyselného parku v Senici. Domnievam sa, že Záhorie je jeden z najdynamickejšie sa rozvíjajúcich regiónov na Slovensku.“

Voľby sú už za dverami. Čo sľubujete ľuďom, ak sa podarí zvíťaziť?
„Vidíme, že v Európe je ťažko, že znovu hrozí recesia a preto alfa a omega nášho programu sa sústreďuje na to, aby na Slovensku bolo viacej práce. Máme veľmi konkrétne predstavy a opatrenia ako tú prácu na Slovensko priniesť. Ten program sme nazvali 4×4, lebo ponúkame 4 ťažiskové situácie, a to: pracovné miesta, poriadok a spravodlivosť, zodpovedný štát a podporu rodiny. Náš program pre Slovensko je ten, aby v období finančnej krízy, sme zodpovedne spravovali štát, aby sme ochránili euro, aby sme chránili úspory našich občanov, aby inštitúcie konali v prospech štátu a to všetko preto, aby bolo viac práce. Aj pre ľudí, ktorí sú v neskoršom veku, ale aj pre absolventov našich škôl.

Čo by ste chceli na záver povedať našim čitateľom?
„Chcel by som im zablahoželať k tomu, v akom krásnom kraji žijú. Aby som im pripomenul, že už 20 rokov tu chalupárčim. Je tu nádherná príroda, mám to všetko prebicyklované, prebehané. „ dodal Mikuláš Dzurinda.

Dominika Piovarčiová


.

Lakovanie a Pieskovanie