Piešťany nastúpili do zápasu raketovo. Kristín hasil v 2. minúte pred Ručkayom a Bokrošom. Počas našej presilovky v 4. minúte Hreus dal iba do lapačky Dzubinu.

V 7. minúte si presilovku vyskúšali aj Piešťany, ale bez vážnejšej šance. V 11. minúte pri presilovke 5 na 3 otvoril skóre Jánoš – 1:0. V 16. minúte rovnako pri presilovej hre vyrovnal Mikušovič šťastnou dorážkou – 1:1. Lezo mohol skórovať v 17. minúte pri oslabení.

Piešťany dohrávali na začiatku druhej časti presilovku bez úspechu. V 22. minúte trafil Lisoň tyč Kristínovej brány. V 27. minúte strieľal Melichárek. Ďuriš sa dostal k odrazenému puku v 29. minúte a do prázdnej brány dal na 2:1. V tej istej minúte v presilovke Peško zvyšoval presnou strelou na 3:1. Nám sa presilovka nepodarila v 30. ani 32. minúte. Počas oslabenia v 36. minúte mohol zvyšovať Pupák.

Mikušovič v 43. minúte do lapačky Dzubinu. Šúrekova strela išla tesne mimo brány. Od modrej páli v 49. minúte Schneider. V 54. minúte náš tlak narastal, ale zníženia sme sa nedočkali ani pri početnej výhode. Dve minúty pred koncom tretej časti sme pri hre bez brankára nedokázali znížiť. Boli to Piešťany, ktoré dali gól do prázdnej brány. Na 4:1 zvýšil Haring. O 10 sekúnd neskôr skóre prvého semifinálového duelu uzavrel Ďuriš – 5:1. Piešťany sa tak ujali vedenia v sérii 1:0.
Autor: Jozef Majer, HC Dukla Senica

ŠHK 37 Piešťany, s.r.o. – HC Dukla Senica 5:1 (1:1, 2:0, 2:0) stav série 1:0
Góly: 11. Jánoš (Peško), 29. Ďuriš (Mihálik), 29. Peško (Haring, Kolník), 59. Haring (Románek, Urban), 59. Ďuriš (Mihálik, Bokroš) – 16. Mikušovič (Škápik, Vaškovič)
Počet divákov: 1291

Milan Hovorka, ŠHK 37 Piešťany: Na zápas sme sa zodpovedne pripravili. Rozobrali sme si súperovu hru a prakticky sme vedeli, čo môžeme od neho očakávať, vedeli sme, kde sú jeho prednosti a slabiny a podľa toho sa aj zápas odvíjal. Po prvej tretine bolo 1:1, ale zápas sme hrali dobre, len sme znervózneli trochu po vyrovnávajúcom góle súpera. Prestávka nás upokojila a od druhej tretiny sme hrali zase svoju hru. Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene, pretože sme mali viac šancí, viac sme boli tvorivejší a hernú prevahu sme dokázali vyjadriť tlakom na súperovu bránu. Mali sme veľa šancí. Súper sa dostal do hry v našej hre v oslabení, čo ma veľmi mrzí, pretože keď máme viac z hry, 80 percent času máme puk a sme viac vylučovaní, je to také dosť čudné. Musíme sa s tým vyrovnať. Chlapci ale hrali obetavo v oslabeniach a na konci sme skúsene udržali výsledok, dali sme ešte dva góly, čo pramenilo z nášho sebavedomia a skúseností hráčov, ktorí už štyri roky hrali takéto ťažké zápasy.

Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Moje mužstvo sa dnes prezentovalo ustráchaným a nevyrovnaným výkonom. Súper mal lepší pohyb, bol dôraznejší a zaslúžene vyhral. Prehrali sme prvú bitku, ale nie celú vojnu. Naše mužstvo sa musí poučiť z týchto chýb a zajtra musí podať iný výkon, výkon taký, ktorý nás dostal až do hry o finále. Musíme zlepšiť pohyb a dôraz a potom bude úspešní. Pevne verím, že zajtra podáme lepší výkon ako dnes.

Výsledky PLAY-OFF – semifinále:
HC 46 Bardejov – HK Dukla Michalovce 8:2 (3:1, 3:1, 2:0) stav série 1:0
ŠHK 37 Piešťany, s.r.o. – HC Dukla Senica 3:1 (1:1, 2:0, 0:0) stav série 1:0


.
Toto je čítané

Primátor Gbiel Martin Jahodka o novinkách a plánovaných aktivitách v meste

Redakcia mesačníka Gbelan navštívila primátora mesta Gbely Martina Jahodku, aby im odpovedal…

BM Salon EV