Tento rok sa o hlas voliča v parlamentných voľbách uchádza rekordne najviac politických strán. Preto sme sa ľudí v uliciach Senice pýtali, či pôjdu voliť.

Mnohí respondenti voľby vnímajú ako ich občiansku povinnosť, a preto si vloženie volebného lístka do urny nenechajú ujsť. Iní sú už z politiky znechutení a za žiadnu cenu voliť nepôjdu.

Mnohí analytici tvrdia, že účasť na voľbách má byť nižšia, vďaka politickému ošiaľu zvanom Gorila, no viacerí opýtaní tvrdili, že táto kauza ich nijako neovplyvní.

„Senica podľa zákona vyčlenila plagátovacie plochy, kde môžu politické strany 21 dní predo dňom volieb vylepovať predvolebné plagáty“ uviedla vedúca oddelenia MsÚ Ľubica Lesayová. V predchádzajúcich rokoch takáto plagátovacia plocha bývala aj na stene reštaurácie Futbalového štadióna v Sotinej, či na Palárikovej ulici pri Potravinách. Tento rok sa nachádza už len na Námestí oslobodenia.

O prenosnú volebnú schránku môže volič, najmä zo závažných zdravotných dôvodov požiadať okrskovú volebnú komisiu len v územnom obvode volebného okrsku. Či už v časovom predstihu alebo v deň volieb do NR SR.

Dominika Piovarčiová


.