V sobotu 3.3.2012 sa v Dubnici nad Váhom boxovalo 2. kolo II. ligy UBCS v boxe. Lekárskou prehliadkou a vážením prešlo cez 80 boxerov!

Nie všetci boxovali pretože nemali vo svojich váhach primeraných súperov a tak pri losovaní vzniklo neuveriteľných “len” 40 dvojíc. Za Malacky štartovali traja boxeri. Hoci avizovaný boxer BC RTJ, Marián Baláž pre chorobu na zápas nevycestoval, ďalším boxerom okrem Hanúska a Ružičku bol Martin Janák. Všetci traja podali excelentné výkony.

Team BC RTJ Malacky zľava Ali Reisenauer-tréner, Martin Janák, Jaroslav Hanúsek, Marián Ružička a Robo Reisenauer-tréner.

Marián Ružička zvíťazil 3:0 na body nad Máriom Dömem z BC Galanta.

Jaro Hanúsek BC RTJ prehral vo svojom doposiaľ najkrajšom stretnutí v kariére s favorizovaným Michalom Takacsom BC Galanta v pomere 0:3 na body. Bol to najkrajší duel poobedia a odborníkmi ohodnotený, že taký duel nie je vidieť ani vo finále M.-SR mužov. Bravúrny výkon Jara Hanúska posunul o level vyššie hoci duel prehral. Obaja borci ukázali krásu boxu v plnom rozsahu. Nechýbala technika, taktika pestrá škála úderových a obranných kombinácii, prácu nôh a trupom, ktorá je vidieť len na veľmi vyspelých boxeroch. Za toto ich umenie, ktoré dvíhalo obecenstvo zo sedadiel dostali do prezidenta UBCS, majstra sveta a dvojnásobného olympionika Michala Franeka rukavičky s vlastnoručným podpisom.

Zľava Jaroslav Hanúsek BC RTJ, Marcel Olah BC Galanta a Michal Takacs BC Galanta. V pozadí za nimi stojí Michal Franek, dvojnásobný olympionik a majster sveta v súčasnosti prezident UBCS, ktorý odovzdal cenu boxerské rukavičky najtalentovanejším chlapcom za nadštandardné výkony v ringu.

Martin Janák BC RTJ v ťažkej hmotnosti mužov deklasoval súpera z Moravy z Vsetína Jiřího Čalu už v druhom kole R.S.C. keď svojho súpera poslal ľavým hákom na bradu na podlahu ringu. Po následnom počítaní ringový rozhodca duel ukončil pretože borec z moravy bol silno otrasený.
Borcom ďakujeme za vzornú reprezentáciu BC RTJ Malacky.

Ali a Robo Reisenauerovci
tréneri BC RTJ Malacky


.

BM: Ustekana sobota