Vážení spoluobčania, termín volieb sa nezadržateľne blíži a viacerí z Vás pravdepodobne stále rozmýšľajú, či vôbec ísť voliť, resp. koho voliť.

Väčšina politikov aj strán mnohých sklamala pre rôzne kauzy, korupciu, aféry, Gorilu či iné škandály. Nejsť voliť, prípadne vhodiť do urny prázdnu obálku nie je riešenie. Nič sa tým nezmení, pri moci zostanú tí istí ľudia. Občan zahodí šancu vyjadriť svoj názor a politikov utvrdí v tom, že mu je jedno, čo sa deje v našej krajine. Riešením je voliť regionálnych kandidátov, podľa možnosti nezávislých, ktorí majú vyššie číslo na kandidátnej listine. Čím viac preferenčných hlasov dostanú nové tváre, tým vyššia je šanca, že z politiky odídu politici, ktorí sklamali.

Volám sa Daniel Kruppa a som nezávislý regionálny kandidát v nadchádzajúcich voľbách do NR SR. Žijem v Senici a pracujem ako ekonóm súkromnej spoločnosti. Ako nezávislý kandidát kandidujem na kandidátke strany Most-Híd. Určite sa pýtate prečo.

V parlamentných voľbách môžu kandidovať iba zaregistrované politické strany a hnutia. Aj spôsob vyhodnotenia volieb je tomu prispôsobený. Bez toho, že by nezávislého poslanca niektorá strana dala na svoju listinu, sa do NR SR kandidovať vôbec nedá. Byť nezávislý kandidát je veľmi ťažké, pretože žiadna strana nemá povinnosť dať na svoju kandidátku aj nestranníkov. Nemá zmysel kandidovať za stranu, ktorá má preferencie hlboko pod prahom zvoliteľnosti alebo kandidovať za stranu, s ktorej činmi z minulosti zásadne nesúhlasím. Takže nakoniec ostala možnosť buď nekandidovať alebo kandidovať ako nezávislý kandidát za MostHíd. Keďže nie som z tých, ktorý sa dopredu vzdávajú, rozhodol som sa pre druhú možnosť. No a moje dôvody boli asi takéto:

Most-Híd je jedna z mála slušných pravicových strán, ktorá má aj reálnu šancu dostať sa do NR SR. Je stranou spolupráce medzi národnosťami, otvorenosti, slušnosti a zodpovednosti. Má prepracovaný sociálny a proeurópsky program. Jej predseda je dlhodobo najdôveryhodnejším predsedom pravicovej strany na Slovensku. I keď nie som členom strany, veľká časť jej programu mi je blízka.

A aké sú moje priority?
V prvom rade je nutné riešiť neúmerne vysokú nezamestnanosť. Každý človek, ktorý pracovať chce, musí mať i právo na dôstojný život. A pokiaľ pracuje, musí za svoju prácu dostať primeranú mzdu. Budem podporovať zmenu volebného zákona, aby bolo umožnené priamo kandidovať do NR SR aj nezávislým a zmenu z terajšieho jedného volebného obvodu, ktorým je celé Slovensko na viac obvodov. Predsa každý región musí mať svojich zástupcov, ktorých si priamo zvolia ľudia z regiónu, a to aj bez ohľadu na politickú príslušnosť.
Regionálny kandidát musí byť človek z ľudu, ktorý najlepšie pozná problémy radových občanov a slabé miesta regiónu. Pre ľudí môže byť voľba miestneho kandidáta, na ktorého majú priamu väzbu oveľa prínosnejšia ako hlas pre všeobecne známeho, ale v skutočnosti anonymného a nedostupného kandidáta.

V oblasti poľnohospodárstva je pre mňa prioritou najmä podpora živočíšnej výroby a pestovania ovocia a zeleniny. Týmto dáme prácu ľuďom na dedinách a na druhej strane budú výstupom kvalitné domáce potraviny. Je potrebné zmeniť politiku dotácií veľkým zahraničným fabrikám, za rovnakú sumu by sme v regióne zamestnali určite omnoho viac ľudí ako zamestnajú zahraničné spoločnosti.

Som za úplné zrušenie imunity poslancov, veď aký je rozdiel pri spáchaní trestného činu poslancom a radovým občanom? Poslanec by mal byť vzorom a mal by si viac uvedomovať dôsledky svojich činov, možno by si zaslúžil za rovnaký skutok i vyšší trest.

No a hlavne sa chcem podieľať na vytvorení rovnakých podmienok na spokojný život pre obyvateľov všetkých regiónov Slovenska a verím v dosiahnutie spoločenskej spravodlivosti.

Pokiaľ mi dáte Vašu dôveru, nájdete ma na kandidátnej listine strany MOST-HÍD pod číslom 85.

S úctou
Daniel Kruppa


.