Dnes poobede museli zasahovať hasiči pri požiari v obci Sekule. Po požiaroch pri Zohori a Moravskom Svätom Jáne ide už o tretí požiar na Záhorí v priebehu dvoch dní.

Foto: Dávid Kleinedler

Pravdepodobne vypaľovanie trávy môže za dnešný požiar v obci Sekule v lokalite “Pláňava”. Majitelia pozemku sa snažili zahasiť požiar lopatami. Krátko po 15. hodine prišli na miesto dobrovoľní hasiči zo Sekúl, ktorí požiar uhasili.

“Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) môže fyzickej osobe za vypaľovanie uložiť pokutu v správnom konaní až do výšky 331 eur alebo do 100 eur v blokovom konaní.” povedal pre Záhorí.sk hovorca HaZZ Ivan Peťko.

Foto: Dávid Kleinedler

V pondelok prostredníctvom obecných a miestnych rozhlasov upozornilo HaZZ v Senici na zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiaru, ktoré platí až do odvolania. HaZZ apeluje na obyvateľov, aby nevypaľovali trávu.

V utorok (20.3.) bojovalo na Záhorí s rozsiahlym požiarom pri obci Zohor viac ako 40 hasičov. Obmedzená bola aj premávka vlakov na úseku Devínska Nová Ves – Zohor. Hasičom trvalo skoro 3 hodiny, kým sa im podarilo požiar uhasiť. K druhému požiaru na Záhorí prišlo vo večerných hodinách, kedy museli hasiči zasahovať pri požiari neďaleko Moravského Svätého Jána.


.