Moravský Svätý Ján sa pripojí k viac ako 6000 mestám po celom svete a v sobotu (31.3.) zhasne o 20:30h pouličné osvetlenie.

“Som rád, že aj naša obec sa pripojí k akcii Hodina Zeme” povedal pre Záhorí.sk starosta obce Moravský Svätý Ján Anton Emrich. V obci mali pripravené aj Veľké jarné upratovanie, ktoré pre zlé počasie na poslednú chvíľu presúvajú na iný termín.

Do Hodiny Zeme sa môžu zapojiť aj jednotlivci, a to zhasnutím osvetlenia vo svojej domácnosti.

[youtube gFw-X5cpmfQ]

Vypnutie osvetlenia na hodinu je len symbolické, vyjadruje vieru v nejakú pozitívnu zmenu. Hodina Zeme však už nie je o jednej hodine ročne. Pomôcť našej planéte môžete vo svojom každodennom živote.

Hodina Zeme je pravdepodobne najväčšou celosvetovou akciou so zapojením verejnosti. Zhasnutím svetiel každoročne prepája viac ako miliardu ľudí na celom svete vo viac ako 6000 mestách a obciach, prepája verejný aj súkromný sektor. Všetko to začalo 31. 3. 2007.

Medzi svetoznámymi pamiatkami, ktoré podporili akciu zhasnutím sa objavili napr. Sfinga a pyramídy v Gíze, socha Krista Spasiteľa v Brazílii, parížska Eiffelova veža, most Golden Gate v San Franciscu, rímske Koloseum, reklamy na Coca-Colu na námestí Times Square alebo reklamy na hoteli Jumeirah v Dubaji. Na Slovensku sa do akcie zapojili napr. mestá: Bratislava, Košice, Prešov, Banská Bystrica, Trnava a Trenčín. Nezaostali ani slovenské národné kultúrne pamiatky a k myšlienke kampane sa pridali: Bratislavský hrad, Spišský hrad, Bojnický zámok, Hrad Červený kameň, Trenčiansky a Fiľakovský hrad i ďalší.

Organizátorom Hodiny Zeme je celosvetová ochranárska organizácia WWF (World Wildlife Fund), ktorej poslaním je zastavenie ničenia prirodzeného prostredia a vybudovanie budúcnosti, kde ľudia budú môcť žiť v harmónii s prírodou.


.
Toto je čítané

Senickej detskej pohotovosti hrozí od júla zatvorenie

Detské pohotovostné ambulancie v Senici a Myjave patria medzi desať bodov ambulantnej…

Trnavské rádio Tak akorát 2024