Hudobná a spevácka súťaž POP Senica získava na popularite medzi mladými talentami na celom Slovensku. Svedčí o tom aj rekordný počet súťažných vystúpení. Tých bolo takmer 60, čo je oproti minulému roku asi o 10 viac.

Foto:  Karol Krištofovič

V celodennom maratóne sa v piatok 23. marca 2012 v DK Senica vystriedalo vyše 100 súťažiacich, ktorí bojovali o priazeň poroty. Tú tvorila Mirka Partlová (speváčka, herečka), Robo Papp (spevák, hudobník), Mária Závodská, (speváčka, gitaristka) a Michal Kalman (spevák, producent).

Juraj Svat Foto:  Karol Krištofovič

Podľa slov Mirky Partlovej súťažné vystúpenia mali vysokú úroveň a oni tak mali neľahkú úlohu pri rozhodovaní o víťazoch. I keď to bol talentovo vyrovnaný ročník, jeden interpret predsa len vytŕčal z davu. Mladý Prešovčan Juraj Svat mal veľký úspech nie len u divákov, ale i u porotcov. Ako sa ukázalo, cestu nemeral nadarmo, keďže obsadil prvé miesto v kategórii sólo do 19 rokov.

Nie len tento Prešovčan, ale i každý víťaz z danej kategórie si odniesol zaujímavé ceny. Medzi nimi i možnosť nahrania vlastného albumu, ktorý víťazov mimoriadne potešil.

Sestry Winklerové Foto:  Karol Krištofovič

Sklamaním bolo, že na pódiových priečkach sa umiestnili len traja súťažiaci, no vlajku Záhoria vztýčili sestry Winklerové, známe zo šou Česko Slovensko má talent. Dominovali suverénnym spôsobom.

Na otázku ako vníma túto súťaž, kde si mladé talenty môžu zmerať svoje sily nám Robo Papp odpovedal: „ Takéto súťaže ich možno neposunú v tom, že sa budú hrať v rádiách, ale možno si ich my, ako porotcovia všimneme, možno niekto iný, ale hlavne je super, že sa tie decká venujú hudbe, a nie niečomu inému, horšiemu.“

Dominika Piovarčiová


.
Toto je čítané

Senickej detskej pohotovosti hrozí od júla zatvorenie

Detské pohotovostné ambulancie v Senici a Myjave patria medzi desať bodov ambulantnej…

BM Salon EV