Video k zápasu Kúty – Jacovce. Prinášame futbalové výsledky z víkendu. Komentáre uverejníme v pondelok.

Prípravka:  Gbely – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 4:1
Gól: T. Lopoš
Naši najmenší sa snažia ale nie vždy sa podarí dotiahnuť zápas do zdarného konca. Tak ako aj doma kedy vyhrávali prvý polčas 1:0 sa im darilo aj vonku a do polčasu viedli taktiež 1:0. Druhý polčas je však nad ich sily a nie je to ničím iným len tým, že máme veľmi mladučké mužstvo. Držíme im palce a veríme, že po dvojtýždňovej prestávke sa nabudia a zabodujú v domácom zápase proti Kútom (12.05.2012 – 13.00 h.)

Mladší žiaci: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Nové Zámky 2:1
Góly: P. Kovár, A. Vrablic

Naši mladší žiaci nastúpili do zápasu akosi vlažne. Nepomáhali ani slová z lavičky. A tak bolo otázkou času kedy dostaneme prvý gól. Do šatne sme odchádzali s nepriaznivým skóre 0:1. V druhom polčase začali však lepšie vykrývať stred hry a dostávali sa do šancí. Z rohového kopu krásne prekvapivou strelou zakončoval priamo strieľajúci Paťo Kovár. A záver rozhodol strelou Adam Vrablic, ktorý prihrával pred bránu na útočiacich spoluhráčov avšak gól si súper vsietil sám. Výsledok je veľmi dobrý na to čo predviedli. Chlapci musia popracovať hlavne na kondícii nakoľko bolo evidentné, že nevládzu už v prvej polke hry. A ako vždy musia počúvať trénera čo im radí. Tešíme sa na ich hru v Šali, kde určite majú šancu zabodovať.

Starší žiaci: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Nové Zámky 3:2
Góly : M. Kovács, V. Smolinský, A. Vávra

Na zápas sme nastupovali s odhodlaním doviesť zápas do víťazného konca, čo sa nám začalo napĺňať už v 15 minúte zápasu, keď Matúš Kovács utešenou strelou k žrdi otvoril skóre zápasu. V týchto minútach dominovali naši chlapci po všetkých stránkach nad súperom, čo malo za následok vedenie už o dva góly, keď sa po strele Matúša Kovácsa dostal k odrazenej lopte Viktor Smolinský a nekompromisne rozvlnil po druhý krát sieť súperovej brány. Ako som už spomínal chlapci hrali v týchto minútach veľmi pekne a bolo otázkou času kedy padne ďalší gól. Súper však prvú polovicu odolal a my sme išli do kabín „iba“ s dvojgólovým náskokom. Druhú polovicu sme chceli začať presne tak ako prvú, nátlakovou hrou donútiť súpera k chybám, no veľmi sa nám to nedarilo. Súper sa začal viac pohybovať, čo nám začalo robiť malé problémy a dostávali sme sa miestami pod tlak a práve keď sa zdalo, že súper začína preberať kontrolu nad zápasom, prišiel náš tretí gól, keď peknú akciu predviedol Matúš Kovács s Dušanom Baďurom a perfektnú prihrávku od Matúša Kovácsa premenil s prehľadom Andrej Vávra. Po tomto góle súper troška poľavil, a preto sme sa rozhodli dať šancu aj hráčom z lavičky. No po prestriedaní a vidine víťazného konca sme poľavili v koncentrácii , čo súper dokonale využil a zápas zdramatizoval tak, že znížil na rozdiel jedného gólu. A keď sa k tomu všetkému pridal aj veľmi nepresný rozhodca bolo všetko otvorené až do poslednej sekundy zápasu. Výsledok sme udržali a ideme ďalej za záchranou II ligy. Chcel by som poďakovať chlapcom za prístup a nasadenie, ktoré predviedli v tomto zápase.

Dorast: Dubovany – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 2:3
g. Slavoj:  Šimonovič, Lorenc (2)

Naši dorastenci síce nastúpili s oveľa väčším dôrazom ako domáce mužstvo, avšak nedáš dostaneš platilo v náš neprospech. A tak domáce mužstvo, ktoré si v prvom polčase vyprodukovalo len tri šance využilo hneď dve a do polčasu vyhrávali 2:0. V druhej polke hry tréneri prestriedali, čo pomohlo a tlakom na súpera, ktorý sa stále zvyšoval otočili zápas vo svoj prospech. Je veľmi dobré, že chlapci majú dostatok chuti po víťazstvách a nezlomí ich ani to, keď v zápase prehrávajú. Držíme chlapcom palce nech pokračujú s tak skvelým výkonom aj v sobotu proti Kútom.

Muži: Smolenice – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 0:5
g. Slavoj: Bolf Tomáš (2), Lorenc Andrej, Hrica Štefan,Chvál Filip 

Pred začiatkom zápasu bolo mužstvo veľmi oslabené o chorých, vykartovaných a inak neprítomných hráčov a tak musel tréner siahnuť do rezerv dorastu a starých pánov. Mužstvo nastúpilo v Smoleniciach s odhodlaním získať nielen body ale aj zlepšiť si skóre. Čo sa im úspešne darilo už od 6 minúty, kedy pohotovou prízemnou strelou k ľavej tyči Andrej Lorenc otváral skóre. Do polčasu sme súpera veľmi nepúšťali na našu polovicu ale z vyprodukovaných šancí sme nevedeli premeniť všetko. Až ukážkový gól ako z učebnice, kedy Tomáš Bolf potiahol po pravej strane a krásnym centrom ponúkol v šestnástke voľnému Filipovi Chválovi zavesiť hlavičkou, upravil skóre na 2:0. V druhom polčase sme súpera pritlačili ešte viac a na 3:0 zvyšoval Štefan Hrica. Štvrtým a piatym gólom Tomáša Bolfa sme uzavreli skóre a splnili čo sme si predsavzali – víťazstvo a skóre. Takúto nádielku sme vonku zatiaľ ešte nikdy nikomu nedali. Aj keď bol súper čiastočne odovzdaný a my sme naozaj hrali veľmi dobre, je treba pochváliť jednu aj druhú stranu za športové správanie. Kiež by sa takto slušne hralo vždy. V nedeľu hrajú muži domáce derby s Kútmi.
Komentár trénera Jozefa Kovaľa: Do zápasu sme išli z tým, že chceme bodovať. Vedeli sme, že domáci majú zlú bilanciu z posledných zápasov, načo som chlapcov pred zápasom upozorňoval. Aj keď v nekompletnom zložení si myslím, že od prvej minúty sme boli jednoznačne lepším mužstvom a domácich sme nepustili takmer do žiadnej šance. Strelecky sa nám darí v posledných troch kolách sme strelili 13 gólov. Chlapci si začínajú veriť. Takou to hrou určite pritiahneme na štadión ešte viac fanúšikov. V nedeľu nás čaká derby, v ktorom chceme aby body ostali doma.

Sobota 28.4.2012 16.00
Dorast: TJ Slavoj MSJ – FK Kúty
Nedeľa 29.4.2012 10.00 a 12.00
St. a ml. žiaci FK Šaľa – TJ Slavoj MSJ
Nedeľa 29.4.2012 16.00
Muži TJ Slavoj MSJ – FK Kúty
Komentáre pripravil Michal Bordiga predseda klubu. 

 

Dorast: FC Sekule – Borský Mikuláš 8:2
g.Sekule: Jakub Švonavský (4), Filip Ondriska (2), Marian Belánsky (1), David Kubina (1)
Muži: FC Sekule – Šajdíkove Humence 2:2
g.Sekule: Vladimír Hujsa, Boris Markovič

Fotoreport na www.facebook.com/regionzahori

Veľká škoda stratených domácich bodov. Zápas sme mali celkom dobre rozohraný, 2 krát sme viedli, bohužiaľ sa nám nepodarilo odskočiť na rozdiel dvoch gólov, čo sa v konečnom dôsledku ukázalo ako rozhodujúce, keďže súper dokázal trestať každú našu chybu. Mali prakticky 3 šance, z ktorých nám strelili 2 góly. Súper hral umne zo zabezpečenej obrany, veľa sa simulovalo a zdržovalo, čo nám absolútne nevyhovovalo, keďže sme sa nemohli dostať do tempa. Chýbalo nám aj potrebné šťastie, nastrelili sme brvno a jednu strelu už hosťujúci brankár vyrážal možno aj za bránkovou čiarou, lenže rozhodca si to nevšimol… Na rozhodcu sa ale vyhovárať nemôžeme, pokašlali sme si to všetko sami a budeme mať ešte asi veľké problémy…
Komentár pripravil Andrej Trajlínek. 


Dorast: Kúty – Holíč 1:1

Muži: Kúty – Jacovce 1:2
[youtube zNChQopFNJ0]

 

Muži:  Budmerice  – Závod 2:1 (0:0)
gól Závod: vlastný

Zostava Závod: Babirát – Blecha M., Kováč, Žák, Majzún – Drahoš (Šíp), Procháska, Blecha R., Andrla – Susko, Uhrinec
Prvý polčas mali domáci miernú prevahu. Vypracovali si dve 100% príležitosti, ktoré zostali nevyužité. Za nás mal dobrú príležitosť Uhrinec, ale jeho strela minulá cieľ o centimetre. Druhý polčas sme začali dobre, súpera sme pritlačili, z čoho pramenila tutovka Drahoša, ktorého domáci brankár vychytal. Pravidlo “nedáš – dostaneš” platilo v 56 resp. 59 minúte domáci hlavičkou rozvlnili našu sieť. Po inkasovaní gólov sme hru otvorili a domáci podnikali rýchle protiútoky do našej otvorenej obrany. 2-3 výborné príležitosti nevyužili, vďaka nepresnému zakončeniu. My sme skorigovali stav v 87. minúte po rohovom kope, keď si loptu vrazil do brány sám obranca. V 90. minúte sme mohli vyrovnať Uhrincom, avšak sa tak nestalo. V samotnom závere prišlo ešte vylúčenie Uhrinca po druhej žltej.
Po zápase sme mali trocha ťažké srdce na rozhodcovskú trojicu, ktorí určitou mierou prispeli k našej prehre. Na druhej strane to bol náš najslabší výkon na jar.

Komentár pripravil Jaroslav Prachár.


.

BM: Ustekana sobota