Prinášame výsledky futbalových zápasov. Komentáre a videoreport.


Mladší žiaci: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – ČFK Nitra 0:1

Z našej strany veľmi pekný a bojovný zápas i keď výsledkovo sme to nedotiahli aspoň do remízového konca, keď šance na to boli. Chlapci sa dostávajú konečne do hernej pohody , ktorá bola narušená zraneniami niekedy až štyroch či piatich hráčov naraz. Teraz nám už chýbali „iba“ traja hráči zo základu. Chlapci si v tomto zápase zaslúžili minimálne bod , keď najväčšiu šancu mal v závere zápasu Gabo Štefek, ktorý po veľmi peknom centri Aliho Danihela opečiatkoval hlavičkou spojnicu súperovej brány.
Chlapcom treba poďakovať za výkon.

Starší žiaci: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – ČFK Nitra 1:1
g.Slavoj: Lukáš Kadlíček
Súboj s Nitrou sme si pravdupovediac predstavovali troška jednoduchší , veď na jeseň sme na ich ihrisku boli lepším týmom a asi aj pod vplyvom týchto okolností sme začali zápas dosť vlažne. Chlapci si asi mysleli , že po výbornom výkone v Šali sa Nitra porazí sama , no opak bol pravdou. Súper nás od začiatku zaskočil veľmi dobrým pohybom , bol drzý v osobných súbojoch a aj po kombinačnej stránke , to bolo úplne iné mužstvo ako sme čakali. Hostia umne kombinovali a tým nás nepúšťali k našej nátlakovej hre , ba naopak my sme sa dostávali pod tlak súpera. Stále to však bolo bez vyloženej šance , na obidvoch stranách . Asi v 15 minúte zahrával súper rohový kop, ktorý zahral dosť nešťastne . Na polovysokú strelu nabehol Tomáš Jurica a loptu minul, a na pätke neobsadený hráč súpera už nemal problém dotlačiť loptu do siete. Stále však bolo dosť času na zvrat . Ten mohol prísť asi v 25 minúte , keď sa veľmi pekne uvoľnil Viktor Smolinský , no z päťky prestrelil takmer prázdnu bránu. Do polčasu to bolo všetko , a tak sme išli do kabín s jednogólovým mankom. V kabíne si chlapci povedali , že s týmto výkonom nemáme proti veľmi dobre hrajúcej Nitre šancu a do druhého polčasu už nastúpilo iné mužstvo. Začali sme viac behať , neprehrávali sme osobné súboje a na ihrisku to bolo hneď vidieť. Začali sme sa dostávať do šancí , no ich premieňanie bolo pre nás dosť žalostné , keď nám chýbalo troška šťastia , alebo trocha pokoja pri ch premieňaní. V 65 minúte sme poslali na trávnik Lukáša Kadlíčka teda ďalšieho útočníka čím sme preskupili rozostavenie na troch útočníkov čo sa nám aj vyplatilo , lebo po strele Viktora Smolinského , ktorú domáca obrana stačila odvrátila ,sa lopta dostala k Lukášovi Kadlíčkovy a ten prízemnou strelou k týči zabezpečil remízu tohto zápasu. Remíza je v tomto prípade spravodlivá , lebo súper bol určite lepší v v prvej polke a my sme si za výkon v druhej určite bod zaslúžili.
Komentáre pripravil Robert Benkovič.

Dorast: Šaštín – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 0:3
Dorast z Moravského svätého Jána odohral v nedeľu za pekného počasia a priazne fanúšikov futbalu majstrovský zápas na ihrisku v Šaštíne proti domácemu TJ. Priebeh zápasu hneď od začiatku prevzali hostia pod svoju kontrolu a v 30. minúte z rohového kopu upravil skóre pre hostí na 0:1 hlavičkou A. Vidovič. Domáci sa až na pár akcií a nevydarených striel nad bránu nedostali do vážnejšej a pre hostí nebezpečnej situácie. Druhá polovica stretnutia prebiehala v tom istom znení hostí keď po peknej akcii strelil druhý gól hostí E. Šimonovič. Posledných 15. minút síce domáci zvýšili tlak, ale po strate lopty na polovičke ihriska posunul loptu presným centrom F. Chvál na hlavu A. Šimunoviča a ten nezaváhal a upravil na konečné skóre 0 : 3  pre hostí.
Komentár pripravil Ivan Hajdin.

Muži: Krtovce – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 2:0
Zápas sa hral v nezvyčajnom čase už o 11:00 doobeda aj to bol jeden z dôvodov, že sme hrali oslabení. Domáci začali náporom, a už prvú strelu musel Daro Bolf vytiahnúť na roh. Ale v prvom polčase ešte párkrát vychytal domácim čisté tutovky. My sme ohrozili prvý krát bránu streleckým pokusom Erika Šimonoviča pred polčasovou prestávkou a ešte Filipov Chválov priamy kop len tesne minul domácu bránu. V druhom polčase sme už neboli taký aktívny, to aj tým že nám ubúdali sily. V 65. min sa domáci ujali vedenia po zaváhaní celej obrany. Začalo sa hrať nervoznejšie, domáci sa obávali o výsledok, nervozite na oboch stranách prispela rozhodcovská trojica, svojími nepresnými verdiktmi. V 82. min. sme po hrubej individuálnej chybe Roba Macha dostali druhý gól a bolo po zápase. Dúfame, že zranení hráči budú už trénerovi v najbližšom zápase k dispozícií.
Komentár trénera Jozefa Kovaľa: “Na zápas sme cestovali bez 5 hráčov aj napriek tomu sme boli domácim viac ako vyrovnaným súperom. Domáci s viacerými bývalimi ligistami mali síce prevahu ale my sme mali v bráne Dara Bolfa, ktorý nás podržal. Dva góly sme si dali prakticky sami po hrubých individuálnych chybách a potom sme už na zvrat proti silnému súperovi nemali potrebnú kvalitu.”
Komentár pripravil Michal Bordiga, predseda TJ Slavoj. 

 

Dorast: FC Sekule – Hradište 2:2 (1:2)
g.Sekule: Švoňavský (2)

Foto: Jakub Matejovič. Viac foto www.facebook.com/regionzahori 

Muži: FC Sekule – Popudinské Močidlany 5:1
g. Sekule: Andrej Trajlínke (11m), Vladimír Hujsa, Matej Ježek, Erik Húšťava, Milan Lukáček

Foto: Jakub Matejovič. Viac foto www.facebook.com/regionzahori 

Po utorňajšej prehre proti ťažkému súperovi z Koválova sme v zápase s Popudinskými Močidlanami museli bodovať naplno za každú cenu. Začali sme celkom aktívne, z čoho pramenili 2-3 lepšie šance. Raz si hostia strelili skoro vlastný gól, ale hlavička skončila na brvne. Nám sa gól v prvom polčase dať nepodarilo, v poslednej minúte prvého polčasu spálil sto percentnú tutovku Vlado Hujsa. Hostia hrozili v prvom polčase hlavne zo štandardiek, nebezpeční však boli aj v poli, keďže mali dvoch veľmi kvalitných útočníkov, ktorí našich obrancov dosť zamestnávali.

[youtube _nNjTK0t1-s]

V druhom polčase sme už boli myslím lepším mužstvom, mali sme stály tlak, naštartoval náš premenený pokutový kop po faule na Vlada Hujsu, ktorý som premenil. Za pár minút strelil nádherný gól Vlado Hujsa, opadol z nás stres a po dlhom čase sme si v kľude zahrali futbal. O ďalšie góly sa postarali Matej Ježek, Erik Húšťava a Milan Lukáček… Za druhý polčas sme si víťazstvo zaslúžili, verím, že takýchto zápasov do konca sezóny odohráme čo najviac…
Komentár pripravil Andrej Trajlínek.

 


Dorast: Kúty – Chtelnica 4:4

g.Kúty: Šimek Anton (2), Baláž František, Polák Adam

Muži: Kúty – Radošinná 3:0
g.Kúty: Pavlák Jozef (2), Kubina Jakub

[youtube hlqFu42LYLM]

 

 

Muži: Baník Pezinok – Závod 3:2 (0:1)
góly Závod: Susko, Šíp
Zostava Závod: Babirát – Majzún, Kováč, Žák, Blecha M. – Drahoš, Procháska, Blecha R., Šišolák (Šíp) – Andrla, Susko
Úvod zápasu jednoznačne patril nám, keď sme súpera dostali pod tlak a v 7 minúte Susko po prihrávke Prochásku dal vedúci gól stretnutia. Po góle sa hra vyrovnala a domáci začali byť nebezpečný. Dobré prieniky domácich likvidoval Babirát a dobre postavený stopér Kováč. Prvý polčas priniesol dobrý futbal. Druhý polčas už začali “úradovať” rozhodcovia. Najskôr v 54. minúte vyrovnal domáci útočník a v 62. minúte si rozhodca vymyslel pokutový kop, z čoho bol prekvapený aj domáci útočník. Penaltu Pezinok bezpečne premenil a my sme prehrávali 2:1. V 71. minúte domáci zvýšili už na 3:1, keď pred gólom bol jasne faulovaný náš Žák, avšak píšťalka ostala zase nemá. Hra z našej strany bola už nervózna a nevedeli sme sa vďaka rozhodcu dostať do tempa. V 80. minúte ešte znížil Šíp, strelou z hranice šesťnástky. Vyrovnanie aj napriek tlaku neprišlo a tak sme zaknihovali ďalšiu prehru. Mrzieť nás môžu žlté karty, ktoré boli udelené neoprávnene.
Komentár Jaroslav Prachár.

 

Muži: Radimov – Cerová 3:0
[youtube 97pHggMTHCQ]


.

BM: Ustekana sobota