Obec Moravský Svätý Ján sa pravidelne zapája do akcií na zlepšenie života okolo nás a podporuje v aktivitách ekologické združenie EkoJany. Obec sa rozhodla v spolupráci so stránkou TrashOut.me zjednodušiť nahlasovanie nelegálnych skládok.

Ak ste doteraz chceli nahlásiť ilegálnu skládku odpadu, ktorú ste napríklad našli počas prechádzky, museli ste zájsť na úrad, vypísať tlačivo…
Odteraz sa všetko zjednoduší. Obyvatelia môžu nahlasovať nelegálne skládky v obci a jej okolí priamo zo svojho mobilného telefónu. Stačí si stiahnuť aplikáciu pre iPhone alebo mobilné telefóny s Androidom.

Aplikácie pre:   iPhone TrashOut App iPhone    Android TrashOut App Android

Funguje to tak, že smartfón vyhotoví fotografiu a spolu s GPS súradnicami, časom a ďalšími informáciami o odpade (množstvo, druh) odošle správu na server, ktorý bude následne informovať obecný úrad v Moravskom Svätom Jáne o nelegálnej skládke.

Informáciu o počte nelegálnych skládok a stave ich odstránenia nájdu obyvatelia priamo na stránke obce www.moravskysvatyjan.sk v pravom stĺpci dole.

Samozrejme, že ak ide o malú skládku, je jednoduchšie zapojiť sa priamo. Odpad zobrať z lesa a nelegálnu skládku zneškodniť.

Kliknutím na (CC) v menu VIDEA si môžete prepnúť vo videu slovenské titulky.
[youtube GPSKsj1Z58Y] Informácie o nelegálnych skládkach na Záhorí bude v spolupráci so stránkou TrashOut.me prinášať aj Záhorí.sk.


.

3D filamenty 2023