Nebuďte dôverčiví a citlivé údaje potrebné k finančným prevodom neposkytujte iným osobám! Na dôverčivosť doplatil aj vodič z okresu Senica, ktorý viezol účastníkov zájazdu do Anglicka.

Na vykonanie potrebnej platby zapožičal svoju kartu sprievodkyni cestovnej kancelárie. Tá si však údaje z karty potrebné na vykonanie elektronickej transakcie mala ponechať a použiť ich aj bez vedomia majiteľa. Podozrivá je z toho, že v priebehu týždňa pomocou neoprávnene získaných údajov k platobnej karte vykonala bez vedomia a povolenia držiteľa karty viacero prevodov. V piatich prípadoch sa jej kartu podarilo použiť úspešne a jedenásť pokusov bolo neúspešných, a to buď pre nedostatok finančných prostriedkov na účte alebo pre blokovanie účtu.

Celkom tak majiteľovi spôsobila škodu 2475,-€. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Senici obvinil 42 ročnú ženu z Trnavy z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí a inej platobnej karty. V prípade uznania viny hrozí za takýto skutok odňatie slobody na jeden až päť rokov.

Polícia upozorňuje na opatrnosť a odporúčame neposkytovať iným osobám žiadne údaje potrebné na elektronické bankovníctvo. Platobné karty majte pri platení stále pod dohľadom.

Martina Kredatusová


.
Toto je čítané

Senickí dôchodcovia sa stretli na výročnej schôdzi

Na výročnej členskej schôdzi Miestnej organizácie JDS Senica sa v dome kultúry…

BM: Ustekana sobota