Búrka, ktorá sa prehnala v stredu cez Sekule a Moravský Svätý  Ján spôsobila škody za stotisíce eur. 

[youtube DXosmmWYkCY]

Začiatok školského roka nie je ohrozený 
Veľké neštastie, ktoré postihlo  niekoľko rodín v Sekuliach a Moravskom Svätom Jáne sa naštastie zaobyšlo bez vážnych zranení. Najväčšia škoda bola spôsobená na novej streche Základnej školy v Sekuliach. “Treba aj v tom zlom hladať niečo pozitívne. Ešte dobre, že tú strechu strhlo na pole a nie na domy.” povedala zástupkyňa riaditeľa základnej školy v Sekuliach pani Eva Trajlinková.

Do upratovaní zničenej strechy sa pustili dobrovoľní hasiči spolu s obecnými zamestnancami. To najťažšie ich ešte len čaká počas nasledujúcich dní. Vytiahnuť veľkú časť strechy, ktorá skončila v átriu školy. Ako povedala starostka obce Pavla Maxianová pre TASR, začiatok školského roka by nemal byť ohrozený. Firma, ktorá stavala novú strechu by sa mala pustiť do realizácie opráv v čo najkatšom možnom termíne.

Ďalej: Fotogaléria Upratovanie po búrke

Poškodených 103 pomníkov
“Škody na obecnom majetku sú minimálne, horšie dopadli súkromné majetky. Na cintoríne je poškodených 103 pomníkov.” povedal starosta obce Moravský Svätý Ján Anton Emrich. Starosta obce zvolal obecným rozhlasom brigádu. Niekoľko desiatok ľudí pomohlo pri upratovaní obce. Najviac sa ich zišlo pri cintoríne, kde čistili tehli zo spadnutého múru.  Ako dodal pre Záhorí.sk starosta obce, “Trnavský samosprávny kraj prisľubil finančne pomôcť  obciam.”

Neštastie, ktoré sa prehnalo cez obe obce ukázalo, že ľudia sú si stále ochotní v krízových situáciach pomôcť. Všetkým čo pomáhali patrí veľká vďaka.

Ďalej: Búrka stŕhala strechy – VIDEO

 

 


.
Toto je čítané

Senickej detskej pohotovosti hrozí od júla zatvorenie

Detské pohotovostné ambulancie v Senici a Myjave patria medzi desať bodov ambulantnej…

3D filamenty 2023