Ďalším zaujímavým podujatím, ktoré pre kultúrychtivých Malačanov pripravilo MCK Malacky za finančnej podpory Mesta Malacky, bude určite aj príchod BAŽANT KINEMATOGRAFU.

Po minuloročných, úspešných ročníkoch, čakajú divákov pod holým nebom v Zámockom parku vždy o 20.00 h filmové večery s novými slovenskými i českými filmami.
Svoje predstavenia realizuje z dvoch štýlových retro-autobusov typu Škoda RTO, ktoré sú prispôsobené na profesionálnu kinoprojekciu. Premieta sa z autobusu na mobilné kinoplátno. Jednotlivé zastávky majú štyri-päť dní a večerná projekcia pozostáva z jedného krátkeho predfilmu a jedného celovečerného českého alebo slovenského filmu. Všetky filmové projekcie sú pre divákov zdarma. Bažant Kinematograf tento rok výrazne prispeje k oživeniu kultúrneho leta v 35 navštevovaných mestách, do ktorých plánuje ísť.
Tento unikátny projekt bude v Malackách uvedený 5. 9. 2012 snímkou DOM. Ide o celovečerný debut mladej slovenskej scenáristky a režisérky Zuzany Liovej, intímna dráma vzťahu otca a dcéry, v ktorej sa stretávajú sny rôznych generácií. Film začal svoju cestu k divákom vo februári 2011 na prestížnom filmovom festivale Berlinale a odvtedy bol uvedený a ocenený na mnohých medzinárodných filmových festivaloch vo svete. Zaujal výrazne aj doma, kde získal významné ocenenia: Český len 2012 pre T. Medveckú za najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe a šesť slovenských národných filmových cien Slnko v sieti, vrátane ceny za najlepší film.

Vo štvrtok 6.9. sa môžeme tešiť na film významného slovenského režiséra Martina Šulíka. CIGÁN je príbeh Adama, chlapca, ktorý sa po smrti svojho otca pokúša prekročiť hranice rómskej osady a zlepšiť život svojich súrodencov. Dostáva sa do konfliktu s rasovými, sociálnymi a kultúrnymi predsudkami i s nepísanými zákonmi vlastnej komunity. Film sa odohráva v autentickom rómskom prostredí a hrajú v ňom skutoční Rómovia, ktorí hovoria svojím jazykom. Autori filmu nepátrajú po príčinách neradostnej situácie tejto komunity u nás, nehľadajú vinníkov, neposudzujú, ani nenaznačujú spasiteľské východiská. Cigán bol v svetovej premiére uvedený na MFF Karlove Vary, kde získal 4 ocenenia a popri viacerých medzinárodných oceneniach získal aj šesť cien Slnko v sieti 2012.

[youtube vI6st84a8dw] Snímku Alice Nellis PERFECT DAYS s herečkou Ivanou Chýlkovou, Zuzanou Bydžovskou, Zuzanou Krónerovou, Vojtom Kotkom uvidia diváci  v Malackách 7. 9. 2012. Erika oslavuje štyridsiate narodeniny. Nedostane najväčšiu kyticu na svete, no blahoželanie od svojej bývalej švagrinej, trápny odkaz v rádiu od bývalého manžela, krém na vrásky od kamaráta homosexuála a do daru od matky striptíz. Zďaleka to však nie je zúfalá oslávenkyňa. Má takmer všetko, čo si žena v jej veku môže želať – vlastnú televíznu šou, kadernícky salón, obrovský moderný byt a hlavne slobodu. V živote je ale predsa niečo chýba čoraz viac. Spustí plán „Dieťa“ a vrhne sa naň s rovnakou vervou, s akou si budovala doterajší život. Lenže niektoré veci sa nalinkovať skrátka nedajú…

[youtube xy9cTNQ_1T8] Bažant kinematograf v Malackách u končí svoju tohtoročnú púť 8. 9. filmom CZECH MADE MAN. Czech Made Man sa s nadhľadom a bez servítky pozerá na uplynulých 20 rokov slobody. V originálnej českej komédii nakrútenej podľa skutočného príbehu Jan Budař stelesňuje jedného „šikovného“ biznismena, ktorý vám ukáže, ako zarobiť milióny bez práce, s noblesou a nadhľadom, ako ostať nažive a byť stále ťažko v pohode. Život kráľa internetových domén, ktorý rýchlo pochopí, že spoľahnúť sa musí jedine sám na seba. Totalitou 80-tych rokov sa ako tak pretlčie, prelomový November prežije medzi bláznami v psychiatrickej liečebni a po revolúcii ho už nič nemôže zastaviť. Má všetko, dokonca plánuje veľmi netradičnú rodinu. Keď všetko vyzerá na happyend, osud sa zrazu štýlovo zvrtne.
Takže máme sa načo tešiť, všetci ste vítaní…

[youtube PzDzx9Pl6Bc]

 

MCK Malacky


.
Toto je čítané

Záhorí.sk prináša správy z vašej ulice už 20 rokov

Všetko začalo 19. mája 2004 prvým postom na blogovacej platforme Blogger. Prvé…

BM Salon EV