Opäť po roku sa bude konať 2. ročník Senického týždňa dobrovoľníctva tento rok s podtitulom Medzigeneračný týždeň, pri príležitosti Európskeho roka aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami, v termíne od 17. – 21. septembra 2012.

Projekt Europe Direct Senica s podporou mesta Senica mal minulý rok veľký úspech. Dobrovoľníci budú akční okrem iného aj v Zariadení sociálnych služieb a Domove dôchodcov v Senici. Ruku pomoci priložia dobrovoľníci hlavne z radov študentov, ale na pomoc príde aj široká verejnosti. Pridá sa aj nezisková organizácia Luxor a FK Senica. Do aktivít sa môže zapojiť každý. Aktivity budú rozdelené do celého týždňa.

V pondelok 17. 9. 2012 od 14:30 sa deti budú môcť vyblázniť na detskom ihrisku Luxor v Sotinej, kde Dobrovoľníci deťom pripravia rôzne súťaže pre najmenších, maľovanie na tvár a budú si môcť zaskákať v skákacom hrade.

Starším bude venovaný utorok 18. 9. 2012, kedy od 14:30 bude prebiehať v zariadení sociálnych služieb Senioriáda – olympiáda pre starších, kde seniori predvedú svoje športové zručnosti, a dokážu všetkým, že ešte nepatria do starého železa.

Vyzvať legendy senického futbalu budú mať možnosť mladé talenty z liahne FK Senica. Tento Medzigeneračný zápas môže dať odpoveď na otázku, v ktorom storočí sa hral lepší futbal. Príďte povzbudiť či už starých pánov, alebo nádejné mladé talenty na štadión FK Senica dňa 19. 9. 2012. Výkop zápasu je stanovený o 17:00. Povzbudiť prídu aj niekoľkí hráči A- mužstva FK Senica, ktorí divákom rozdajú svoje autogramy.

Svoju fyzickú zdatnosť môžu všetci dokázať vo štvrtok 20. 9. 2012 od 15:00, kedy sa na Námestí oslobodenia uskutoční Zumba Gold. Náročnosť tancov bude upravená, tak aby sa mohli pripojiť všetky vekové kategórie, či už seniori alebo deti. Klienti domova dôchodcov budú mať spestrený celý týždeň, kedy im obedy budú podávať študenti SOŠ Senica. Klientky domova dôchodcov čaká aj skrášlovací deň, kde študentky SOŠ Senica pripravia klientky domova dôchodcov na „rande“. Okrem spomínaných udalostí sa po celom meste budú konať rôzne iné dobrovoľnícke akcie. A tie spoznáte podľa tričiek dobrovoľníkov.


.
Toto je čítané

Senickej detskej pohotovosti hrozí od júla zatvorenie

Detské pohotovostné ambulancie v Senici a Myjave patria medzi desať bodov ambulantnej…

BM Salon EV