Úrad boja proti organizovanej kriminalite odbor Západ v súčinnosti s Útvarom osobitného určenia Prezídia Policajného zboru vykonal dnes v Starej Turej akciu pod názvom Gargamel. Počas akcie policajti zadržali troch mužov ozbrojených samopalmi vz. 58 a krátkymi zbraňami.

Na základe operatívnych informácií polície sa zadržané osoby pripravovali na prepad pancierového vozidla prevážajúceho viac ako milión eur. Celú akciu mali podrobne naplánovanú. Čiernym Land Roverom mali pri predbiehaní pancierového vozidla páchatelia namieriť zbraň na vodiča a nasmerovať ho mimo hlavnú trasu. Na dobre ukrytom mieste mali posádku vozidla prevážajúcu peniaze zviazať a s peniazmi ujsť.

Policajti celú situáciu monitorovali a zasiahli v momente, aby nedošlo k zraneniu žiadnych osôb. Páchateľov zadržali v situácii, keď čakali na konci mesta smerom na Nové Mesto nad Váhom už na príchod pancierového vozidla.

Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite odbor Západ začal trestné stíhanie za zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, za čo hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Z obzvlášť závažného zločinu lúpeže v štádiu prípravy čelia obvineniu 28-ročný Ondrej V. z Trenčína, 40-ročný Peter L. a 49-ročný Dušan H. z Bratislavy. Hrozí im trest odňatia slobody na 15 rokov až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.

Ing. Denisa Baloghová


.

BM: Festival Záhrad