Počas letných mesiacov riešila polícia v Trnavskom kraji 215 dopravných nehôd, čo je o 36 menej ako v lete v minulom roku. Najviac sa ich stalo v trnavskom okrese, 72, po 38 v okresoch Dunajská Streda a Galanta. V okrese Piešťany zaevidovala polícia 20 nehôd, v okrese Hlohovec 17, 16 sa ich stalo v Senickom a 13 v Skalickom. Nárast v počte dopravných nehôd bol zaznamenaný v okresoch Trnava (+17) a Galanta (+4).

Pri dopravných nehodách prišlo počas leta o život 5 ľudí, čo je o troch menej, ako vlani. 16 (-14) ľudí utrpelo ťažké zranenia a 116 (-24) sa zranilo ľahko. 2 osoby boli usmrtené v okrese Trnava, 2 v skalickom a 1 v dunajskostredskom.

Požitie alkoholu pri dopravných nehodách bolo u vodičov zistené v 34 prípadoch, čo je o 10 viac, ako vlani. Najčastejšie si za volant po požití alkoholu sadli vodiči v okrese Trnava.

Najväčší počet nehôd zavinili vodiči motorových vozidiel, chodci zavinili 4 (-1) a cyklisti 13, čo je o 4 nehody viac, ako vlani.

Hlavnou príčinou nehôd počas leta bolo porušenie povinnosti vodiča, nedovolená rýchlosť, porušenie povinnosti účastníka cestnej premávky, nesprávny spôsob jazdy, nesprávna jazda cez križovatku a nesprávne otáčanie a cúvanie.

Z hľadiska kategórie ciest, najviac dopravných nehôd sa stalo na miestnych a účelových komunikáciách, potom na cestách druhej a tretej triedy. Najviac dopravných nehôd sa stalo v piatok, v čase od 16.00 do 20.00 h.

Martina Kredatusová, oddelenie komunikácie a prevencie KR PZ v Trnave


.
Toto je čítané

Speváčka LARA MORR vydala novú pieseň S Tebou

S hudobnou novinkou v tomto roku prichádza charizmatická speváčka pochádzajúca z Gbiel,…

BM: Ustekana sobota