PRIDANÉ VIDEO: Zápas začal vo vysokom tempe, už v 4. minúte pálil Čunderlík, no jeho strela bola nepresná.

HC Dukla Senica – MšHK Prievidza 4:2 (3:1, 1:0, 0:1)
Góly: 10. Hreus (Šedivý, Lantoš), 11. Reissmüller (Vaškovič, Rajčák), 20. Hreus (Šedivý), 22. Surovka (Rajčák) – 14. Viedenský (Majer, Herda), 60. Šebesta (Buraľ)
Počet divákov: 740

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
Hra bola rýchla, spočiatku mali viac z hry domáci hráči, no neskôr sa šance presúvali zo strany na stranu. Skóre otvoril v 10. minúte domáci Michal Hreus pri početnej výhode pri vylúčení Herdu za hákovanie, no necelú minútu po využití prvej presilovej hry hrala Dukla znovu 5 proti 4 pri vylúčení toho istého hráča, tentoraz za krosček. Vaškovičovu prihrávku pred bránu využil Reissmuller a zvýšil skóre na 2:0 pre Senicu. V 12. minúte sa do šance dostali hráči Prievidze, no gól z toho nebol, ten prišiel až po miernom tlaku hostí z hokejky Matúša Viedenského. V 18. minúte sa do veľkej šance dostal Vereš, no ani na dvakrát neprekonal Beláka v bráne hostí. Už keď sa zdalo, že skóre sa nezmení, poslal Šedivý kolmicu cez celé ihrisko na útočnú modrú, kde našiel nikým nekrytého Hreusa a ten pohodlne zvýšil na 3:1.

Do 2. tretiny vstúpili lepšie domáci, no skóre sa nemenilo po strelách Salajku, Šedivého ani Surovku. Dukla takmer počas celej tretiny Prievidzu k ničomu nepustila, vypracovala si tlak, ktorý dokázala využiť v 22. minúte zásluhou Filipa Surovku. Senica si počas tlaku vypracovala viacero šancí, no žiadna z nich si už nenašla cestu do Belákovej bránky. Nádej Prievidze na zníženie stavu sa naskytla v 28. minúte pri vylúčení Lantoša. Hráči Prievidze si vytvorili niekoľko streleckých príležitostí, no ich šance stroskotali na skvele chytajúcom brankárovi Peksovi. Naopak Senica sa vo vlastnom oslabení dostala do šance zásluhou Vaškoviča, ale ani jeho strela si cestu do brány nenašla. Po strete 2 hráčov ostal na ľade ležať otrasený Mikolášek, ale ľadovú plochu opustil po vlastných a do hry sa neskôr opäť vrátil.
Hráči Dukly mali počas celej tretiny viac z hry, hostí takmer nepúšťali do útočného pásma a šancu zvýšiť svoj náskok o 4 góly dostali po vylúčení Majera minútu pred koncom, ale do konca tretiny sa skóre nezmenilo.

Tretia tretina sa začala presilovkou Dukly z konca druhej tretiny, no zostala nevyužitá. Naopak šancu využiť svoju početnú výhodu v zápase dostali hostia pri vylúčení Štetinu, no niekoľkými spoľahlivými zákrokmi sa prezentoval senický gólman. Hráči Prievidze dohrávali presilovku za mohutného piskotu domáceho fanklubu, ktorý hnal hráčov v červeno-žltých dresoch počas celého zápasu. V početnej výhode 5 na 4 hrali hostia aj v 49. minúte pri vylúčení Janíka, spočiatku si veľký tlak nevypracovali , no neskôr domácich opäť zachránil svojimi zákrokmi brankár Peksa. Ďalšia presilovka, tentoraz domácich, sa hrala v 52. minúte, no ani strela Hreusa od modrej sieť nerozvlnila. Naopak v presilovej hre domácich v 54. minúte sa do prečíslenia dostalo hosťujúce mužstvo, ktorých nedokázali zastaviť obrancovia, ale až Peksova lapačka. 2 minúty pred koncom tretiny sa o zvýšenie skóre pokúšali Salajka, Mikolášek aj Vaškovič, ale šancu využili hráči na opačnej strane, keď 6 sekúnd pred koncom strelil druhý gól svojho tímu hosťujúci Róbert Šebesta, avšak na víťazstve Dukly to už nič nezmenilo a mohla sa začať tradičná senická ďakovačka.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: V dnešnom zápase sme zaknihovali povinné víťazstvo s posledným mužstvom tabuľky. Prísnejšie kritéria však zniesla z našej strany len prvá a druhá tretina. Tretia tretina bola z našej strany veľmi rozháraná, bez pohybu, čo ma troška mrzí. Chcel by som poďakovať našim fanúšikom, ktorí vytvorili krásnu hokejovú atmosféru na zimnom štadióne v Senici. Čaká nás ďalší výjazd do Bardejova. Potrebujeme zregenerovať a pokúsime sa doviesť z Východu nejaké body. Boli sme dnes málo strelecky agresívni, mali sme malý počet striel, chceli sme hrať do prázdnej brány a to sa nám skoro nevyplatilo. Musíme sa z toho poučiť, nabádať hráčov na väčší dôraz a na rýchlejšiu koncovku i na dôraznejšie zakončenie.

Eduard Hartmann, MšHK Prievidza: Zápas sa rozhodol na samom začiatku, keď Senica dala dva góly. Aj keď sme znížili na 1:2, inkasovali sme v druhej tretine na 1:3 gól do šatne. Dá sa povedať, že Senica držala zápas pevne v rukách, aj keď sme sa snažili. Od polky stretnutia to bolo vyrovnané, ale nedokázali sme už stav vyrovnať.

Výsledky 7. kola
HC Dukla Senica – MšHK Prievidza 4:2 (3:1, 1:0, 0:1)
HC 07 Detva – MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:3 sn (2:0, 0:2, 0:0 – 0:0)
HK Gladiators Trnava – HK Spišská Nová Ves 0:6 (0:2, 0:1, 0:3)
HK Dukla Michalovce – HC Prešov 07 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
HC Topoľčany – HK 95 Považská Bystrica 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
HK Trebišov – Bemaco HC 46 Bardejov 3:7 (1:1, 2:4, 0:2)

Program 8. kola
09.10.2012 – 17:00 MHk 32. L. Mikuláš a.s. – MšHK Prievidza
09.10.2012 – 17:30 Bemaco HC 46 Bardejov – HC Dukla Senica
09.10.2012 – 18:00 HK 95 Pov. Bystrica – HK Trebišov
09.10.2012 – 17:00 HC PREŠOV 07 s.r.o. – HC TOPOĽČANY
09.10.2012 – 17:00 HK Spiš.N.Ves – HK Dukla Michalovce
09.10.2012 – 17:30 HC 07 DETVA – HK Gladiators Trnava

www.hcduklasenica.sk 


.
Toto je čítané
Moravská cyklotrasa Brodské - Kúty - Moravský Svätý Ján

Kraje na Záhorí pristupujú k povrchom cyklotrás rozdielne

Cyklodoprava sa stáva čoraz populárnejšou. Nasvedčuje tomu množstvo nových cyklotrás v mestách aj…

BM Salon EV