Vyvrcholením Jablkového hodovania, ktoré sa tento rok uskutoční 13. 10. aj na Kláštornom námestí v Malackách, bude netradičná módna prehliadka, akú ešte Malačania nevideli.

Foto: Stano Osuský

Hodinové defilé v dobových odevoch stredoeurópskej módy z rozličných období – od starých Slovanov až po druhú svetovú vojnu, sa začne tesne pred poludním.

Za zvukov dobovej hudby takmer tridsiatka účinkujúcich predvedie, ako sa odievali naši predkovia Slovania, čo sa nosilo v ranom stredoveku, ako sa prezentovala dvorská gotika či renesancia v Nemecku či Taliansku. Pre vytvorenie plastickejšieho obrazu o fungovaní konkrétnej doby módnu prehliadku doplnia vystúpenia dobových tanečníkov a šermiarov. Zastavíme sa aj v ľudovom Uhorsku, cez renesanciu sa presunieme až do baroka, nevynecháme empír a priblížime sa k mladším obdobiam okolo dvoch svetových vojen.

Dôkazom dobového oblečenia, aké sa „kedysi“ nosilo na začiatku 21. storočia v roku 2012, budú aj autentické fotografie z Jablkového hodovania 2012, na ktoré vás všetkých srdečne pozývame, pretože z jeho bohatej ponuky si môže vybrať naozaj každý – či už to bude ochutnávanie jablkových dobrôt, kultúrny program, bezplatná návšteva mestských pamiatok (krypty, synagóga, Múzeum M. Tillnera a Malacký kaštieľ), alebo záverečný chutný obed v hoteli Atrium s 10 %-nou zľavou, ktorý dostane každý návštevník podujatia, ktorý sa preukáže potvrdeným Preukazom návštevníka. Tento bonus dostanete po nákupe jabĺčkových dobrôt za symbolickú cenu, ale aj za príspevok do zbierky na opravu Malackého kaštieľa. Hotel Atrium v Malackách prvých 50 držiteľov Preukazu návštevníka pohostí aj jablkovou štrúdľou, a to celkom zadarmo!

Tatiana Búbelová


.
Toto je čítané

Záchranársky vrtuľník zasahoval pri požiari auta v Studienke

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo v pondelok (29.4.) záchranársky vrtuľník…

Lakovanie a Pieskovanie