Vo štvrtok (11.10.2012) krátko po 14:00 hodine sa pri škole v Sekuliach na pomedzí obcí Moravský Svätý Ján a Sekule objavili nemecké ovčiaky, pred ktorými utekali vystrašené deti.

Krátko na to zaútočili na pána Vávru. Ako pre Záhorí.sk povedal, “Rezal som na dvore drevo a zrazu som ich mal za chrbtom. Ledva som stihol vbehnúť do garáže.” Miestne rozhlasy oboch obcí niekoľkokrát vyzývali majiteľa psov, aby si pre nich prišiel.

[youtube gIVkmTdF33U]

Keďže sa v bezprostrednej blízkosti nachádza Základná a materská škola, okrem polície boli o situácii informovaní aj riaditelia škôl. Polícia sa po príchode na miesto snažila viac ako hodinu zvládnuť rozzúrených psov a držať ich v dostatočnej vzdialenosti od školského chodníka a cesty. Psy dokonca niekoľko krát zaútočili aj na policajné auto.

Rozzúrené psy skoro napadli mladé dievča, ktoré neuposlúchlo výzvu, aby popri domu neprechádzalo na bicykli. Psy sa za ňou rozbehli, no zasahujúci policajti strhli pozornosť psov na seba. Na mieste sa nachádzali aj starostovia oboch obcí. Našťastie neprišlo k najhoršiemu a psy nikoho neroztrhali, avšak z dôvodu bezpečnosti obyvateľov museli byť tieto psy na mieste usmrtené.


.
Toto je čítané

Zámok v Malackách sa pripravuje na letnú sezónu

Zámok v Malackách alebo Malacký kaštieľ bude od 1. mája do konca…

Lakovanie a Pieskovanie