Policajti z Malaciek objasnili do 24 hodín pondelkové (15.10.) lúpežné prepadnutie herne na Jánošíkovej ulici v Malackách.

Foto: imalacko.sk

V pondelok krátko pred 13:20 h vošiel do priestorov herne ozbrojený páchateľ, ktorý pod hrozbou použitia zbrane žiadal od zamestnankyne finančnú hotovosť. Páchateľ následne použil v priestoroch herne slzotvorný plyn, pričom vzal zamestnankyni herne peňaženku s tržbou a unikol na neznáme miesto. V peňaženke sa v tom čase nachádzalo viac ako 5.900,-€.

Policajti z Malaciek to nemali v tom čase vôbec ľahké, pretože páchateľ sa svojim oblečením nijak neodlišoval od bežného návštevníka herne a ešte k tomu si maskoval tvár šatkou.

Policajti po získaní opisu páchateľa rozbehli pátraciu akciu, ktorá sa nakoniec skončila úspechom. Malackých policajtov doviedli indície získané na mieste činu k mužovi z okresu Senica. Muža následne predviedli na policajné oddelenie, kde mu nezostávalo nič iné, ako sa pod ťarchou dôkazov k skutku priznať.

V tejto súvislosti obvinil vyšetrovateľ PZ 23 ročného Stanislava V. z okresu Senica zo zločinu lúpeže. Obvinenému tak po preukázaní viny hrozí za tento skutok v zmysle Trestného zákona trest odňatia slobody na 7-12 rokov.

František Peczár


.

Trnavské rádio Tak akorát 2024