V článku VIDEO Hlas kabíny. Po utorkovej od vete s majstrovskou Žilinou vypadla Senica z bojov štvrťfinále slovenského Slovnaft Cupu – odchod tímu zo Záhoria bol ale veľmi dramatický. Po predošlej prehre sa Senici podarilo vybojovať výhru 2:1, v penaltách však zlyhala a prehrala 4:2.


Tempo zápasu bolo hneď od úvodného hvizdu vysoké a Žilina pociťovala tlak súpera. Senici sa ale i napriek vysokému tempu nepodarilo vybojovať výraznejšiu šancu. Domáci odpovedali na útok hostí zopár nebezpečnými strelami a už v 12. minúte stretnutia sa dočkali prvého gólu. Za Žilinu skóroval Ceesay, ktorý tesne pred bránou dokázal úspešne odpovedať na druhý center.

Senica motivovaná inkasovaným gólom využila svoju šancu hneď 13 minút po prvom góle. Blackburn usmernil loptu do brány domácich a bolo vyrovnané. Oba tímy i naďalej pokračovali v útoku, ale futbalové výsledky sa do konca prvého polčasu menili len v prospech Senice. Babicovu strelu do vlastnej brány nešťastne tečoval Angelovič a nechtiac tak vyrovnal stav série.

Napätá situácia druhého polčasu nepriniesla i napriek početným šanciam oboch strán žiadnu zmenu na stave zápasu, a preto sa o postupujúcom tíme rozhodovalo až pri penaltách. Pokutové kopy z jedenástky zvládol lepšie domáci celok a aj s trochou šťastia vyhral 4:2.

Senica prišla štvrťfinálovou prehrou o šancu postúpiť do najlepšej štvorky turnaja, do ktorej sa okrem Žiliny prepracovali i Spartak Trnava, Slovan Bratislava a Košice. Senica ale nemusí smútiť – výsledky Corgoň ligy totiž pasujú Senicu na 4. miesto, z ktorého na 1. Slovan stráca len 2 body.

[youtube 9ZrwPcAQb24]

Juraj Mička


.
Toto je čítané

Výstavba novej športovej haly pri SOŠ v Senici bude ukončená na jeseň

Výstavba novej športovej haly pri Strednej odbornej škole (SOŠ) podnikania v remeslách…

3D filamenty 2023