Ako každý rok, aj tento sa usmiaty, červeno-biely Santa Claus vyberie na cestu okolo Slovenska. So svojím kamiónom opäť navštívi 15 miest, avšak väčšina je nová. Santa si vybral ako poslednú zastávku aj Malacky a Mierové námestie, ktoré sa v stredu 19. decembra rozžiari vďaka jeho Coca-Cola Vianočnému kamiónu.

Tento rok je Santov Coca-Cola Vianočný kamión nepatrne upravený, ale kreslo, v ktorom si vypočuje každé vianočné želanie, však zostalo zachované. Súčasťou milého programu je aj špeciálny tanec pre deti na slová pesničky „Vianoce už prišli“, ktorý ich zabaví a zároveň zahreje počas popoludnia. Deti sa ho naučia od pomocníkov Santu – usilovných škriatkov.

Cieľom Santa Clausa a jeho Coca-Cola Vianočného kamiónu je, okrem rozdávania radosti malým i veľkým, aj pomoc miestnym komunitám a charitatívnym organizáciám. Tento rok tomu nebude inak. Výťažok zo špeciálneho vianočného predaja suvenírov bude v Malackách venovaný na sociálne programy mesta. Symbolický šek po ukončení predaja odovzdá moderátor podujatia zástupcovi mesta, ktoré prostriedky prerozdelí.

Priebeh Coca-Cola Vianočnej tour je v každom meste rovnaký. Program začína o 16:00, kedy moderátor učí deti špeciálny tanec a o 16:30 prichádza Santa Claus so svojím Coca-Cola Vianočným kamiónom. Záver celej akcie je o 18:00, kedy sa návštevníci so Santom rozlúčia.

Pre tých, ktorí sa nebudú môcť prísť pozrieť na Coca-Cola Vianočný kamión, je pripravená internetová stránka, na ktorej môžu sledovať jeho putovanie po Slovensku a fotografie z miest, ktoré už navštívil – www.vianocnykamion.sk/. Informácie budú zároveň zverejňované aj na špeciálnej fan page Coca-Cola Vianočný kamión na Facebooku.

Tomáš Kočí


.

BM: Ustekana sobota