Dukla po dvoch prehrách vonku chcela pred domácimi divákmi opäť naplno zabodovať.

HC Dukla Senica – HK Gladiators Trnava 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Góly: 10. Hreus (Vaškovič, Janík), 33. Penák (Mikolášek), 48. Janík (Mikolášek), 50. Kocák (Vaškovič, Salajka)
Počet divákov: 1170

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
Už od prvej minúty si domáci vytvorili mierny tlak, keď si šance vypracovali Surovka aj Šedivý. Trnava sa však dokázala dostať do protiútokov, no všetky ich šance stroskotali na domácom brankárovi Peksovi. Ďalšiu šancu si vypracovali domáci v zmätkoch pred bránkou, a hoci diváci už takmer dvíhali ruky nad hlavu, gól z toho napokon nebol. Ten úvodný však už prišiel v 10. minúte, keď Hreus obkorčuľoval bránku a po prihrávke od Vaškoviča pohodlne zavesil. Senica si ešte vypracovala niekoľko šancí aj v presilovej hre na konci tretiny, skóre sa však do prestávky nemenilo.

Presilovka sa dohrávala na začiatku druhej tretiny, no ani tentoraz neboli domáci hráči úspešní. Seničania si však udržiavali hernú prevahu aj v druhej tretine, Trnava si vypracovala málo vyložených šancí, ktoré takmer vždy končili na Peksovi. Dukla hrala ďalšiu presilovku po vylúčení Barana, no na jej konci prišlo vylúčenie tentoraz na opačnej strane, keď na trestnú lavicu odišiel domáci Rajčák. Hostia si vypracovali zopár šancí, no domáci gólman ich opäť dokázal zneškodniť. Vo vlastnom oslabení navyše Vaškovič dokázal ohroziť brankára hostí Hálu, ale skóre sa nemenilo. Gól na 2:0 však prišiel po návrate Rajčáka z trestnej lavice, a to z hokejky Penáka, ktorému prihrávku pred bránku poslal Mikolášek. Zápas sa však predčasne skončil pre Lantoša, ktorý po faule kolenom na Uhlíka dostal 5 minút plus do konca zápasu.
Prvú polovicu oslabenia sa hostia nedokázali na dlhší čas usadiť v útočnom pásme, no prišiel ďalší trest pre hráčsku lavicu domácich za príliš veľa hráčov na ľade. Dukla teda hrala vyše dve minúty oslabená o dvoch hráčov, no hráči v tomto oslabení spoľahlivou obranou nedovolili Trnave streliť kontaktný gól, k čomu prispel svojimi zákrokmi aj Peksa.

Domáci aj v tretej tretine pokračovali vo svojom tempe, ich tlak sa mohol vystupňovať v presilovej hre po vylúčení Luptáka za vyhodenie puku, ale ani túto presilovku sa im využiť nepodarilo. Na rozdiel 3 gólov však v 48. minúte zvyšoval Janík, ktorého strela prešla popod Hálovu lapačku. O necelé dve minúty Dukla svoje vedenie ešte navýšila, a to po góle Kocáka, keď po strele Vaškoviča puk vypadol hosťujúcemu brankárovi z lapačky a Kocák už nemal problém zakončiť a uzavrel skóre zápasu. Šance si vypracovali do konca zápasu oba tímy, no domáci už ďalší gól nepridali a Peksa takisto puk za svoj chrbát nepustil a vychytal tak svoje prvé čisté konto v tejto sezóne.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Dnes sme išli do zápase s jednoznačným cieľom získať tri body po našich dvoch prehrách vonku a to sa nám aj podarilo. Bol to súboj našich hráčov so súperovým brankárom, ktorému môže súper ďakovať za to, že zápas neskončil vyšším rozdielom. Som rád, že sme zvíťazili, poďakovanie patrí všetkým hráčom i všetkým divákom, ktorí na senickom štadióne vytvorili opäť veľmi peknú atmosféru. Gratulujem Marekovi Peksovi za vychytaný shut out. Ideme do Michaloviec, kde budeme bojovať zubami-nechtami a budeme sa snažiť zohrať dobrý zápas a odviesť si nejaký bod, aj keď vieme, že to bude veľmi ťažké, ale veľmi sa na tento zápas tešíme.

Martin Hrnčár, HK Gladiators Trnava: Dnes sme prehrali 0:4 u lídra ligy. Myslím, že sme prehrali zaslúžene, súper sa prezentoval celoplošnou hrou tak v obrane, ako aj v útoku, podporenou dobrým výkonom brankára. Súper nerobil takmer žiadne chyby a pri tom počte striel, ktoré šli na našu bránu, tam jednoducho muselo niečo zákonite padnúť. Myslím si, že zápas sa zlomil v náš neprospech takmer v dvojminútovej presilovej hre päť na tri. Vtedy sme mohli za stavu 0:2 ešte niečo so zápasom robiť. Žiaľbohu nedali sme žiadny gól, nezvládli sme presilovku ani päť na tri, ani následnú päť na štyri. Senica zvýšila na 3:0 a bolo po zápase. Robili sme, čo sme mohli, tak dobre som Senicu ešte hrať nevidel. Hrali výborne v obrane, výborne v útoku, boli výborní v pohybe s pukom i bez puku, a to nám robilo obrovské problémy. Robili sme individuálne chyby a inkasovali sme. Nič sa nestalo, ideme ďalej. Toto sú zápasy, ktoré nás môžu posunúť ďalej. Verím tomu, že v ďalších zápasoch nadviažeme na naše predchádzajúce výkony a budeme opäť na našej víťaznej vlne.

Výsledky 24. kola
MHk 32 Liptovský Mikuláš – HC Topoľčany 4:3 (0:2, 2:0, 2:1)
HK Trebišov – HK Dukla Michalovce 1:4 (1:0, 0:3, 0:0)
MšHK Prievidza – HC 07 Detva 2:1 pp (1:1, 0:0, 0:0 – 1:0)
HK Spišská Nová Ves – Bemaco HC 46 Bardejov 3:2 pp (0:1, 1:0, 2:2 – 1:0)
HK 95 Považská Bystrica – HC Prešov 07 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)
HC Dukla Senica – HK Gladiators Trnava 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Program 25. kola
02.12.2012 – 17:00 HC PREŠOV 07 s.r.o. – MHk 32. L. Mikuláš a.s.
02.12.2012 – 17:00 HK Spiš.N.Ves – HK 95 Pov. Bystrica
02.12.2012 – 17:30 HC 07 DETVA Bemaco – HC 46 Bardejov
02.12.2012 – 17:00 HK Gladiators Trnava – MšHK Prievidza
02.12.2012 – 17:00 HK Dukla Michalovce – HC Dukla Senica
02.12.2012 – 17:30 HC TOPOĽČANY – HK Trebišov


.

BM: Festival Záhrad