ZOSTRIH ZÁPASU V ČLÁNKU! V nedeľu prinieslo 27. kolo hokejovej Tipsport Extraligy zaujímavé stretnutie na pôde Zvolenu medzi vedúcim Zvolenom a Skalicou. Domáci tím však na nešťastie pre Skalicu potvrdil pozíciu lídra tabuľky a uštedril súperovi tvrdú porážku 6:4.
Na vzrušujúci hokej naživo medzi Zvolenom a tímom zo stredu tabuľky—HK 36 Skalicou—sa prišlo pozrieť takmer 2400 divákov. A tí sa veru mali na čo pozerať. V priebehu 60 minút hracieho času fanúšikovia totiž zočili hneď 10 gólov.

Prvá tretina sa začala hrať vo vysokom tempe, na čo lepšie reagovali hostia. Už v 6. minúte poslal Skalicu do vedenia Kutálek, avšak už o minútu neskôr bolo opäť vyrovnané. Jurík napravil tečom skóre na 1:1 a začínalo sa odznova. Stav zápasu sa ale v nasledujúcich minútach menil takmer neustále—najprv v 8. minúte zvýšil vedenie Zvolenu na 2:1 Zuzin, zakrátko nato hostia druhým gólom Kutálka vyrovnali, ale potom sa Zvolen postaral ešte o ďalšie dva góly. Stav prvej tretiny bol 4:2.
Začiatok druhej tretiny patril opäť hosťom. Gólový odstup Skalice skresal v 25. minúte Holovič, no už tradične vzápätí nato reagoval aj Zvolen. Dvoma gólmi sa v priebehu troch minút vyznamenali Jurík a Škvaridlo a zvýšili tak počet gólov Zvolena na šesť. Pred koncom tretiny hostia ešte vypracovali zopár nebezpečný akcií, avšak bez úspešného zakončenia.
V treťom dejstve toho hokejisti už moc nepredviedli. O jedinú zmenu skóre sa postarala prehrávajúca Skalica, keď znížila na 4:6.

Foto: Branislav Šníder 

Tento piatok pripravila Extraliga pre Skalicu duel s Popradom, ktorý ma rovnaký bodový zisk ako tím zo Záhoria. Porazením Popradu sa Skalica môže v tabuľke posunúť na piate miesto.

Juraj Mička


.

BM: Ustekana sobota