Futbalová nedeľa sa skončila trojbodovým ziskom pre Sekule a Kúty, Moravský Svätý Ján si priviezol bod z Dvorníkov.  Závod prehral v Dubovej.

Prípravka: Skalica – TJ Slavoj Moravský Sv. Ján 0:16

Priateľský zápas mladší žiaci: TJ Slavoj Moravský Sv. Ján – Břeclav 3:1
Góly Slavoja: Matúš Kovacs, Adam Velický, Tomáš Valúšek

Dorast: Suchá nad Parnou – TJ Slavoj Moravský Sv. Ján 0:2
Góly Slavoja:  Juraj Hladík , Erik Šimonovič

Obidva góly sme strelili hlavou. Prvý dal Juraj Hladík, druhý Erik Šimonovič.

Muži: Dvorníky – TJ Slavoj Moravský Sv. Ján 1:1
Gól Slavoja: Marek Emrich

Bol to koncert našich nepremenených šancí. Len brvno sme nastrelili tri krát. Domáci sa ujali vedenia hneď po prestávke za nás vyrovnával prízemnou strelou Marek Emrich.

Program
Prípravka hrá v sobotu v Kopčanoch.
Dorast vo štvrtok hrá vo Vrbovom, v nedeľu v Chtelnici.
Muži v stredu hrajú v Smoleniciach, v nedeľu v Obdokovciach.

Komentár pripravil Peter Mračna, predseda TJ Slavoj.

Dorast: Sekule – Jablonica 1:1
V prvom domácom zápase jarnej časti sezóny sme chceli naplno zabodovať po prehre v Uníne. Od začiatku sme boli jasne lepším mužstvom, vypracovali sme si pekné gólové šance, ktoré však končili na výborne chytajúcom brankárovi hostí. Neujala sa ani krásna ďalokonosná strela Mareka Sekulského, ktorej chýbali milimetre do siete. V 20. minúte sa po chybe hosťujúceho stopéra rútil sám na bránku hostí Patrik Emrich, ktorý bol zozadu stiahnutý za ruku a hosťujúci hráč videl červenú kartu. Do konca 1. polčasu sme si vypracovali veľmi pekné šance, ktoré však mali skončiť gólovo. No bohužiaľ nepremieňanie 100 %-ných šancí nám robí najväčší problém. V 2. polčase sme boli opäť lepším mužstvom. Hostia si nevypracovali žiadne vážnejšie šance, ktoré by sa mohli skončiť gólovo. Do súpera sme búšili, zahadzovali jednu šancu za druhou, no nakoniec sme sa dočkali v 72.minúte otváracieho gólu Viktora Bertu, ktorý po skrumáži v päťke hostí dokázal upratať loptu do siete. Po tomto góle sme si mysleli že, nám už tri body nemôžu utiecť. Lenže hráčom Jablonice hra fair-play asi nič nehovorí. Miesto toho, aby nám férovo vrátili loptu, ktorú sme zakopli do outu, keď bol ich hráč zranený ju rýchlo rozohrali a peknou strelou prekonali nášho prekvapeného brankára. Na tento gól sme už nestihli odpovedať a tak sa zápas skončili remízou 1:1. Po zápase sa v kabíne najviac hovorilo o neférovej remíze, lenže ak by sme do polčasu vyhrávali 5:0, tak jeden neférový gól nás nemôže rozhodiť. Ale to by sme museli najprv vedieť premieňať vyložené šance. Prakticky sme tento zápas remizovali sami so sebou a nie so súperom.


Zostava: Kleinedler- Vitek, Mračna, Pavlovič, Maxian E.- Štermenský, Kadera, Ondriska, Sekulský- Emrich (Berta), Maxian J.(Vávra)

Budúci zápas hráme opäť na domácom trávniku o 13:00 proti FK Borský Svätý Jur.

Komentár pripravil Marek Vitek.

Muži: Sekule – Jablonica 2:1
Gól Sekúl: David Kleinedler, Milan Lukáček


V sobotu muselo byť veľa našich hráčov na spovedi, pretože inak, ako s Božou pomocou, by sme nedeľňajší zápas nevyhrali… Jablonica sa cez zimu posilnila, čo bolo vidieť aj na jej hre. My sme museli trošku experimentovať v zostave, pretože po poslednom zápase nám vypadli dvaja hráči z obrany. Prvý polčas bol vyrovnaný, povedal by som, že hostia mali viac z hry, mali 2-3 dobré šance, my sme mali približne o jednu menej, ale taká, ako sa vyskytla Matejovi Ježkovi, sa musí premeniť. Po zmene strán sme chceli viac útočiť a streliť konečne aj nejaký gólik. Opak bol však pravdou, v 60. minúte prišla rana, kedy po zmätkoch v obrane musel predčasne pod sprchy Michal Škrabák, ktorý na bránkovej čiare zaskakoval rukami za brankára. Nasledovala penalta, ktorú hostia premenili a ujali sa vedenia. V tejto chvíli by si na nás nevsadil nik ani deravý groš. Paradoxne nás práve tento moment nakopol a konečne sme začali hrať futbal, ktorý doma musíme hrať. Nejakých 15 minút pred koncom som sa dokázal na pracej strane uvoľniť a prihrať striedajúcemu Davidovi Kleinedlerovi, ktorý krásnou strelou vyrovnal. Hrali sme na víťazstvo, čo dávalo ale priestor hosťom na nebezpečné brejky. V poslednej minúte zápasu prišlo vykúpenie v podobe pekného gólu čerstvého otecka Milana Lukáčka. Dcérke samozrejme prajeme veľa zdravia a šťastia…

Zápasu by možno viac svedčala remíza, pretože hostia hrali naozaj sympaticky, ale takýto býva občas futbal. V nedeľu sa šťastena priklonila na našu stranu, za čo sme nesmierne vďační….

Komentár pripravil Andrej Trajlínek.


Dorast: Kúty – Kopčany 5:0
Do zápasu sme nastupovali s jediným cieľom – zápas vyhrať a získať prvé tri body v jarnej časti sezóny. Keďže to bol náš prvý zápas zo začiatku sme hrali nervózne, bez presných prihrávok a bez efektívneho zakončenia. Neskóroval dokonca ani Juraj Valachovič, ktorý z pokutového kopu trafil hornú tyč. Do hernej pohody sme sa dostali až vďaka priamemu kopu Krištofa Mihála, kde loptu do siete dorazil Andrej Ondriska. Po polčasovej prestávke hostia odišli kondične a zápas sa už odohrával v našej réžii. Góly pridali ešte Denis Daniel, Irenej Valachovič, Jakub Palkovič a Andrej Ondriska. Zápas sa skončil zaslúženým víťazstvom domácich 5:0.
Komentár pripravil Martin Fekete.

Muži: Kúty – Horné Obdokovce 2:0
Góly: Tomáš Dominik, Michal Valla
Komentár pripravujeme.

Muži: Dubová – Závod 2:1 (2:0)
gól Závod: Šípzostava Závod: Babirát – Blecha M., Košický, Uhrinec, Chvátal (Krajčír) – Blecha Roman., Giertl, Žák (Andrla), Drahoš (Tačár) – Šíp, Procháska Jozefna striedačke: Krajčír, Andrla, Tačár, Blecha Robert, Majzún J., Vašek

Za silného vetra sa hral v Dubovej výborný rýchly futbal dvoch rôznych polčasov. Prvý polčas patril domácim a druhý zase nám.
Domáci nás od úvodu zatlačili. Hneď v 2 minúte mohli ísť do vedenia, ale Babirát čaroval. Potom sa rozhodol Procháska výskúšať pozornosť brankára. Domáci útočníci robili problémy naším zadákom hlavne svojou rýchlosťou. Dubová si vytvorila niekoľko výborných príležitostí, ale vďaka nepresnosti sme držali remízový stav. Z 30 metrov sa rozhodol strieľať Košický, ten však trafil iba brvno.
Domáci išli do vedenia v 41 minúte, keď po krídle sa presadil rýchlonohý domáci útočník a strelou pod brvno nedal Babirátovi šancu. Už o tri minúty domáci viedli dvojgólovým rozdielom, keď opäť po krídle zvíšili na 2:0.
Druhý polčas sme začali aktívne. Domácich sme zatlačili. Dobré strely vyslali Uhrinec a Giertl, ale bez úspechu. Z krátkej vzdialenosti Procháska Jozef prestrelil. Zníženie prišlo po štandartnej situácií a dorážke Šípa. Tlak sa stupňoval, ale na vyrovnanie už nezostal čas.
Po 12 – zápasovej snúre bez prehry, prišla v 3. kole jarnej časti.

Komentár Jaroslav Prachár.

Foto: Jakub Matejovič

Pridaj komentár

.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota