Zostrih zápasu v článku! 24. kolo jarnej časti futbalovej Corgoň ligy prinieslo celkom päť zápasov, z ktorých boli až tri remízové.

Vyhrať sa pošťastilo iba poslednej Nitre a Senici. Zatiaľ čo Nitra prekvapila vysokou výhrou 3:0 nad Ružomberkom, Senica porazila Prešov tesne o jeden gól. Ziskom troch bodov sa ale na štvrtom mieste bodmi (39) vyrovnala tretím Košiciam a druhému Trenčínu.

V samotnom zápase boli v prvom polčase aktívnejším tímom hostia (Senica). Svoju dominanciu sa futbalistom zo Záhoria podarilo potvrdiť hneď v desiatej minúte, kedy sa Štepanovskému podarilo úspešne zakončiť rozbehnutý útok pekným lobom. Jednogólový náskok mohol Prešov zmazať už o malú chvíľu, no pozorný Švenger gólu zabránil. Do konca prvého dejstva sa oba tímy ešte dostali do útočných šancí, stav 1:0 pre Senicu sa ale nezmenil.

Po zmene strán mohla Senica naviazať na prvopolčasové futbalové výsledky a vsietiť ďalší gól—neúspešne. Zakrátko si mohli domáci fanúšikovia opäť vydýchnuť. Hlavička Diviša smerovala iba mimo brány. Prešov sa do konca zápasu už na nič nezmohol a prehrou sa 0:1 sa dostal do nebezpečnej pozície na predposlednom mieste tabuľky.

Výsledky Corgoň ligy v najbližších stretnutiach ukážu, či sa Prešovu podarí opustiť nebezpečnú zónu. Momentálne vedie nad poslednou Nitrou iba o jediný bod a v prípade nepriaznivých výsledkov by tak tímu hrozil zostup do nižšej ligy.

Senica nastúpi v ďalšom zápase proti Košiciam už túto sobotu a v ten deň bude zároveň Prešov bojovať o bezpečie proti Trenčínu.

Juraj Mička
Zdroj: profutbal.sk, stats.betradar.com


.

BM: Ustekana sobota