Aj tento rok sme sa rozhodli absolvovať zimnú prípravu v ŠPORTHOTELY Bojnice ktorý nám vytvoril vynikajúce podmienky na kvalitný tréningový proces .

Tento rok sme mali naplánované až štyri zápasy , no pre nepriazeň počasia a chrípkovú epidémiu v tomto kraji sa nám podarilo odohrať iba dva zápasy vonku na umelej tráve mladší žiaci a jeden zápas vonku + halový turnaj starší žiaci. Sústredenia sa zúčastnili až na jedného hráča zo starších žiakov a jedného z mladších všetci hráči.

Ďalej: Fotogaléria

Hrací plán:
21.2.2013 o 15:00  SLAVOJ MSJ – TEMPO Partizánske    starší a mladší žiaci  umelá tráva Nováky
23.2.2013 o 9:00   SLAVOJ MSJ – Nitrianské Rudno        starší a mladší žiaci  umelá tráva Nováky
24.2.2013 o 10:00  SLAVOJ MSJ – Nováky                       starší  žiaci              umelá tráva Nováky
24.2.2013 o 10:00  Halový turnaj Prievidza                       starší žiaci              Športová hala Prievidza
26.2. 2013 o 12:00  SLAVOJ MSJ – FK Senica                  starší a mladší žiaci  umelá tráva Senica

Mladší žiaci:
21.2.2013
BANÍK Horná Nitra – TJ SLAVOJ Moravský Svätý Ján  6 : 0
Zápas sme hrali na ceste do Bojníc a aj to malo za následok našu stuhnutosť a ospalosť. Na zápas sa naši mladší veľmi tešili ,no už po pár minútach nám úsmev na tvárach zamrzol. Náš súper bol už v plnej príprave,  vekovo a fyzicky nás prevyšoval , čo sa odzrkadlilo aj na výsledku . Naši sa snažili ,no bolo vidieť , že vonku hrajú tento rok prvý raz.

Starší žiaci
24.2.2013
Dnes sme sa zúčastnili veľmi dobre obsadeného halového turnaja v Prievidzi za účasti mužstiev:
TOPVAR TOPOLĆANY                              1. liga
BANÍK  HORNÁ NITRA                            2. liga
FK PRAVENEC                                          3. liga
TJ SLAVOJ MORAVSKÝ SVATÝ JÁN      2. liga

Hralo  sa systémom každý s každým a zápas o umiestnenie  1×20 min.

Prvý zápas: TOPVAR Topoločany – TJ SLAVOJ Moravský Svätý Ján  0 : 3
Góly:  Gabo Štefek , Ali Danihel , Paťo Studenič
Na tento zápas sme nastupovali s rešpektom , veď sme hrali s prvoligistom , a v nohách sme mali doobedňajší tréning . No chlapci sa od prvej minúty  pustili do súpera a prichádzala jedna šanca za druhou. Po celý zápas sme boli lepším mužstvom a svoju prevahu sme doložili aj peknými gólmi. Chalani v tomto zápase ukázali , že sa môžu rovnať aj s ligovými mužstvami .

Druhý zápas: BANÍK Horná Nitra – TJ SLAVOJ Moravský Svätý Ján  1 : 3
Góly: Tomáš Daniel , Paťo Studenič , Gabo Štefek
V tomto zápase už bolo na našich poznať , že im trocha ubudli sily , no chlapci zabojovali a aj v tomto zápase , ktorí ich stál síce veľa síl dokázali domáce mužstvo poraziť. No toto víťazstvo sa nerodilo až tak ľahko ako naznačuje výsledok , pretože domáci hráči hrali dosť tvrdo a do tela . O to je toto víťazstvo cennejšie.

Tretí zápas: FK Pravenec – TJ SLAVOJ Moravský Svätý Ján  2 : 8
Góly: Andrej Kafka , Števo Rajoš , Ali Danihel , Paťo Studenič , Tomáš Daniel 2 , Gabo Štefek , Tomáš Lopoš
Posledný zápas v skupine si naši chlapci užili a s chuti si zastrieľali . Do tohto zápasu už zasiahli aj naši mladší , keď sa postupne objavili na palubovke Riško Chvátal , Vlado Vidovič Kubo Hrica , Maťo Zajíček , Tomáš Lopoš a Števo Rajoš , ktorí dal v dvoch zápasoch tri góly. Podotýkam , že naši mladší sú ročník 2001 a hrali proti súperom , ktorí mali ročníky 1999 no svojou bojovnosťou ich miestami dostávali do úzkych . Týmto víťazstvom sme si zabezpečili prvé miesto v skupine a o postup do finále sme si preto zahrali s posledným mužstvom tabuľky čím bolo opäť mužstvo Pravenca.

Zápas o postup do finále: FK Pravenec – TJ SLAVOJ Moravský Svätý Ján  0 : 5
Góly: Rajoš Števo 2 , Kafka Andrej 3
Keďže sme v základnej skupine obsadili prvé miesto ,tak zápas o postup do finále sme odohrali znovu proti súperovi z Pravenca . V tomto zápase si zasa zahrali naši mladší ,no mali sme aj smolu , keď sa nám zranil Gabo Štefek a Paťo Studenič .

Do finále sme postúpili bez prehry a za súpera sme mali domáce mužstvo Baník Horná Nitra.

Finále: BANÍK Horná Nitra – TJ SLAVOJ Moravský Svätý Ján  3 : 2
Góly: Vrablic Adam , Paťo Studenič
Na tento zápas sme nastupovali už dosť unavený a o oslabený o Gaba Štefka a Paťo Studenič nastúpil iba s veľkým sebazaprením . Od začiatku bolo vidieť , že sa hrá finále a súperi sa dobre poznajú . Súper mal zo začiatku viac z hry , no naši chlapci hru vyrovnali a prišli aj prvé šance , ktoré však ostali nevyužité . Asi v polovici zápasu sa oprel do lopty Paťo Studenič a jeho strela skončila v sieti . V týchto minútach sme mali ešte dve tutovky, keď Hlavička Tomáša Daniela skončila iba na spojnici súperovej brány , strela Andreja Kafku skončila na tyči a gólovú strelu Aliho Danihela domáci brankár iba s námahou vyrazil. Súper vyrovnal po našom  nedorozumení v obrane. Druhý gól sme dali po nádhernej akcii Ali Danihela, ktorí po krásnom sóle našiel pred bránou súpera Adama Vrablica a ten už nemal problém skórovať. Po tomto góle nám súper  po surovom zákroku vyradil z hry Andreja Kafku a dielo skazy dokonala domáca „rozhodkyňa“, keď proti nám vymyslela nepriamy kop , ktorý po teči skončil v našej sieti. Do konca zápasu vtedy ostávali iba dve minúty. Všetko smerovalo k tomu , že o víťazovi rozhodnú až jedenástky ,  no pol minúty pred koncom nám dal súper z rohového kopu, po neskutočnej skrumáži rozhodujúci tretí gól. Do konca ostávala už iba necelá minúta a domácim sa podarilo jednogólový náskok udržať. Chlapci si zaslúžia za tento predvedený výkon absolutórium a poďakovanie , keď ukázali veľké futbalové  srdiečko za čo si vyslúžili uznanie a obdiv od všetkých trénerov zúčastnených mužstiev.

25.2.2013
Posledný zápas na futbalovom sústredení sme odohrali na umelej tráve v Novákoch.

Starší žiaci: FK Nitrianské Rudno – TJ SLAVOJ Moravský Svätý Ján  3 : 3
Góly: Viktkor Smolinský , Andrej Vávra , Paťo Kovár
Nitrianské Rudno je náš už tradičný súper na sústredení v Bojniciach. Tento raz sme však Nášho súpera veľmi nepreverili , keď nám pre zranenia chýbali traja hráči . Aj z tohto dôvodu bolo už v siedmej minúte 2: 0 pre nášho súpera.  No zápas mal aj pár svetlých okamžikov. Do polčasu sme stav vyrovnali a mali sme aj ďalšie šance , ktoré však ostali nepremenené. Druhý polčas sme začali presne tak , ako prvý a po piatich minútach sme opäť prehrávali. Vyrovnať sa nám podarilo za desať minút a do konca zápasu sme mali už iba pár náznakov na šancí . V tomto zápase bola na našich chlapcoch vidieť únava z celého sústredenia .

Mladší žiaci: FK Nitrianské Rudno – TJ SLAVOJ Moravský Svätý Ján  2 : 2
Góly: Tomáš Lopoš , Maťo Zajíček
Mladší začali presne tak ako starší a za pätnásť minút prehrávali 2 : 0 . No nevzdali to a zápas dotiahli do remízového konca . Chlapci predviedli pekný výkon a keby mali trocha viac šťastia , mohli tento zápas aj vyhrať. Do zápasu nastúpil aj náš najmladší hráč Erik Zajíc  .

Zápas v so Senicou sme pre zranenia viacerých hráčov museli odvolať.

Celkové zhodnotenie celého sústredenia je iba pozitívne . Musíme vydvihnúť chovanie a disciplínu chlapcov . To , že chlapci sú slušní a disciplinovaní si všimli aj naši ubytovatelia a chlapcov v tomto smere pochválili . Najme starší žiaci pristúpili k  tréningovým jednotkám výborne a svojim prístupom nám miestami pripomínali profesionálnych futbalistov .
Ozdobou celého sústredenia bol už spomínaní halový turnaj , v ktorom chlapci urobili klubu TJ SLAVOJ a hlavne sebe výbornú reklamu .

Sústredenia sa zúčastnili títo hráči:
Hrica Matej, Hrica Jakub, Vávra Andrej, Vidovič Vlado, Smolinský Viktor, Chvátal Rišo, Galba Peter, Lipták Kiko, Štefek Gabriel, Lipták David, Kovár Patrik, Lipták Michal, Kafka Andrej, Lopoš Tomáš, Velický Adam, Zajíček Maťo, Vavřík David, Rajoš Štefan, Vrablic Adam , Figura Marek, Hajdin David, Danihel Alojz, Hýll Tomáš, Hýll Martin, Studenič Patrik, Daniel Tomáš

Toto sústredenie by sa nemohlo konať bez pomoci našich sponzorov , za čo by sme im chceli veľmi pekne poďakovať.
TEMPEST a.s. Bratislava
ARMAPLAST s.r.o. Bratislava
NEXT – TRANS s.r.o. Bratislava
HM – MONT s.r.o. Báhoň
SOFTMAT s.r.o. Vrbové
POTRAVINY Holenka Moravský Svätý Ján
STOLÁRSTVO Martinkovič Sekule
Izakovič Miroslav Moravský Svätý Ján
MUDR Šindler Juraj Moravský Svätý Ján
AUTODOPRAVA Hrica Kúty

Róbert Benkovič


.
Toto je čítané

Na brehu Moravy pri Malých Levároch vracajú život mokradiam

Zintenzívnením poľnohospodárskej činnosti a nadmerným obhospodarovaním krajiny najmä po 2. svetovej vojne,…

BM: Ustekana sobota