„Záhorácka Tourist Trophy“, ako sa podujatiu v Kopčanoch vravelo v minulosti, je v plnom prúde príprav. Motoclub Kopčany prvýkrát predstavil svoj projekt na Valnom zhromaždení disciplíny Cestných pretekov motocyklov SMF 12. decembra na Donovaloch.


Organizátori sa snažili nájsť čo najvhodnejší termín, aby podujatie nekolidovalo so žiadnymi dôležitými pretekmi predovšetkým na Slovensku a v Čechách. Preto sa ako najvhodnejší ukázal termín 24.-25. 07. 2010.

Mimoriadne zaujímavé budú triedy, ktoré majú v Kopčanoch štartovať. Na rozdiel od ďalších prírodných mestských tratí, na ktorých sa na Slovensku jazdí, sa bude kopčianske podujatie konať aj ako rýchlostné preteky!

Podujatie organizuje Motoclub Kopčany, menovite Milan Hanzalík starší, bývalý účastník federálnych československých majstrovstiev, jeho synovia David a Milan, či Luboš a Štefan Pukančíkovci, Stanislav Korčák a ďalší.

Trať Záhoráckeho okruhu by sa mala podobať tej starej, bude však predsa len o niečo kratšia, pretože časť cesty starej trate v súčasnosti pre preteky motocyklov nevyhovuje.

Pridaj komentár

.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota