Malacký basketbal zažil počas veľkej noci spanilú jazdu Prahou. Basketbalisti a basketbalistky Telovýchovnej jednoty Strojár Malacky sa zúčastnili už 9. rok za sebou 13. medinárodného turnaja Easter Euro Cup Praha 2010.

Malacká výprava bola vidieť na každom kroku, spolu s rodičmi sa turnaja zúčastnilo 110 Malačanov a Malačaniek, výprava Malaciek bola na turnaji druhá najpočetnejšia. Podujatia sa tento rok zúčastnilo 124 družstiev z celej Európy a oddiel telovýchovnej jednoty Strojár reprezentovalo až 6 družstiev v 6 vekových kategóriach – chlapci a dievčatá 1999 a ml, chlapci a dievčatá 1998 a ml. , dievčatá 1996, chlapci 1995 , dievčatá 1994 a chlapci 1992.

Naše družstvá sa samozrejme nestratili ani vo výsledkových listinách. Juniori bez zaváhania vyhrali celú skupinu a bez problémov si poradili aj vo finálovej skupine , kde porazili Prešov a Team Gloster Jets /ang/. Kadetky taktiež bez zaváhania vyhrali svoju skupinu , v ktorej porazili dokonca aj domácu Slovanku Praha, ale vo finále nestačili na Skofja Loka /si/ a prehrali v nervóznom zápase o jediný bod a strela Malačaniek v poslednej sekunde nešťastne vypadla z koša.

Strieborné medaily si priniesli aj najmenší zástupcovia TJ Strojár zmiešané družstvo chlapcov a dievčat 1999, ktoré prešlo taktiež bez zaváhania skupinou a ich cestu zastavili až vo finále Mariánske Lázne. Dievčatá ročník 96 skončili na 8. mieste, chlapci ročník 95 na 6.mieste a zmiešané družstvo ročník 98 skončilo taktiež na 8. mieste. Všetkým družstvám gratulujeme k úspešnej reprezentácii oddielu , mesta, ale i celého regiónu Záhorie.

Orth Branislav

Pridaj komentár

.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

BM: Ustekana sobota