Dobrovoľne pri kontrole vydal marihuanu. Mal dodať plastové okná a dvere no ženu podviedol. Zobrala si notebook aj keď vedeľa, že je kradnutý.  16 ročný žiak udrel v škole o lavicu o päť rokov mladšieho chlapca. Zobrazala si TV na splátky a neplatila.

Dobrovoľne pri kontrole vydal marihuanu
Policajná hliadka zisťovala v Senici na ulici Kolónia totožnosť muža. Pri kontrole dobrovoľne vydal 10 skladačiek s obsahom sušeného rastlinného materiálu. Skladačky polícia zaistila a podrobila expertíze, ktorá potvrdila, že ide o marihuanu. Zo zaisteného množstva by sa dalo vyrobiť 26 dávok drogy. Vyšetrovateľ v stredu, 19. mája, obvinil z drogovej trestnej činnosti 19 ročného mladíka zo Senice, za čo mu hrozí trojročné väzenie.

Mal dodať plastové okná a dvere no ženu podviedol
Z prečinu podvodu obvinila polícia 36 ročného muža z Dojču. Ako súkromný podnikateľ uzatvoril s poškodenou ženou zmluvu, na základe ktorej mal dodať plastové okná a dvere. Zaviazal sa, že dodávku a montáž zrealizuje do piatich týždňov. Žena mu vyplatila zálohu 50 tisíc korún, no okná a dvere jej doteraz nedodal a ani nevrátil zálohovú sumu. Žene spôsobil škodu vo výške 1660,-€ a hrozí mu odňatie slobody na dva roky.

Zobrazala si TV na splátky a neplatila
Vyšetrovateľ v Senici obvinil z úverového podvodu ženu, ktorá si zakúpila televízor na splátky a nesplácala ho. Pri uzatváraní zmluvy o poskytnutí úveru uviedla totiž nepravdivé údaje o svojom zamestnávateľovi a výške mesačného príjmu. 700 eurový úver sa zaviazala splácať v mesačných splátkach, pričom nesplatila ani jednu. Finančnú spoločnosť tak poškodila o viac ako 1000,-€. Za úverový podvod jej hrozí paťročné väzenie.

Zobrala si notebook aj keď vedeľa, že je kradnutý
Polícia v Šaštíne-Strážoch vyšetruje prečin podielnictva, z ktorého obvinila len 17 ročnú dievčinu. V mesiaci február si v Borskom Svätom Jure prevzala od známeho notebook, pričom vedela, že ho získal krádežou. Notebook získala výmenou za dávku drogy pervitín. Tým, že si vzala vec pochádzajúcu z trestnej činnosti, jej hrozí väzenie na tri roky. Polícia samozrejme vyšetruje aj s tým súvisiacu ďalšiu trestnú činnosť oboch zainteresovaných.

16 ročný žiak udrel v škole o lavicu o päť rokov mladšieho chlapca
Policajti v Skalici vyšetrujú prečin výtržníctva, ku ktorému došlo na miestnej základnej škole. Začiatkom mája napadol 16 ročný žiak v jednej z tried o päť rokov mladšieho chlapca. Útočník ho chytil oboma rukami a niekoľkokrát ho udrel o školskú lavicu, pričom chlapec musel byť lekársky ošetrený. Za takýto trestný čin je možné uložiť odňatie slobody na šesť mesiacov až tri roky, pričom u mladistvého sa trest kráti na polovicu.

Martina Kredatusová


.
Toto je čítané

Skalica získala takmer 700-tisíc eur na rekonštrukciu škôlky

Mesto Skalica uspelo so žiadosťou o dotáciu na rekonštrukciu Materskej školy Dr.…

BM: Ustekana sobota