Na námestí v Moravskom Svätom Jáne  prišlo v sobotu (19.6.) krátko pred 18:30h k dopravnej nehode.  Vodič staršieho BMW s bratislavskou ŠPZ v podnapitom stave vrazil na námestí do stojaceho auta Citroën, podľa predbežných informácií v rýchlosti vyššej ako 120km.

O štastí môže hovoriť vodič auta, ktoré v tej chvíli išlo v protismere. Brzdná dráha auta BMW bola viac ako 20m. Po zrážke áut šofér BMW z miesta činu utiekol,  duchaplný obyvatelia, ktorý sa ho rozhodli hladať ho našli až na železničnej stanici v Moravskom Svätom Jáne.

Privolaná policajná hliadka po dychovej skúške namerala šoférovi viac ako 2 promile. V aute BMW sedeli okrem vodiča aj traja spolujazdci rovnako v podnapitom stave. Spolujazdec, ktorý sedel za šoférom musel byť ošetrený na neďalekom zdravotnom stredisku a prevezený rýchlou záchrannou službou do nemocnice v Malackách.  Spolujazdec sediaci vedľa šoféra sa snažil privolanej policajnej hliadke nahovoriť, že on šoféroval auto. Po polhodine vulgárneho správania ho musela policajná hliadka odviesť na policajnú stanicu.

Opäť sa v obci začalo hovoriť o nutnosti umiestnenia spomalovača na námestí v Moravskom Svätom Jáne. Umiestnenie spomalovača má však aj svojich odporcov.

Čakáme na vyjadrenie polície.

Foto: Jakub Matejovič


.