Vitajte v rubrike Robím, čo ma baví! Dnes vám predstavím mladú, ambicióznu dámu zo Skalice. Možno ste ju už osobne stretli na nejakom evente. Soňa Postová je organizátorkou mnohých vydarených akcií na Záhorí.

sona-postova-skalica-3

Pred rokom sa stala riaditeľkou Miss Záhoria. Je členkou kreatívneho tímu BANANA EVENTS, podporuje skalický útulok charitatívnym kalendárom a aby toho nebolo málo, stíha aj vysokú školu. Ako sama tvrdí, uspokojí sa len s tým najlepším, čo je na jej výsledkoch patrične vidieť.

Momentálne si aj popri náročnej a vyčerpávajúcej profesii študentkou VŠ. Čo presne študuješ?
Študujem na Univerzite Tomáše Bati v Zlíne, odbor Design Management. Je to nový, nadčasový odbor, ktorý vznikol skĺbením managementu, ekonomiky, marketingu, designu, estetiky, etiky. Sú to dokonalé kombinácie pre event marketing.

V tomto smere si veľmi aktívna a vďaka tebe sa na Záhorí dejú zaujímavé podujatia. Aké je to organizovať veľké eventy?
Ďakujem. Organizovať eventy, tvoriť, byť kreatívny, prinášať ľudom zážitok, radosť a zároveň mne vnútorné uspokojenie a pocit šťastia, je úžasná práca. Samozrejme za eventami stojím so svojím tímom “BANANA`S PEOPLE” (Romana Svatíková, Erik Formánek).

sona-postova-skalica-michal-sabo-miss-zahoria
Michal Sabo a Soňa Postová

Ako vznikol názov BANANA EVENTS?
Toto pomenovanie mi prišlo crazy, veselé, energické. A hodilo sa mi to do sloganu- Happy moments with banana events.

V dnešnej dobe nie je ľahké preraziť s niečím novým a zaujať ľudí. Aké je vaše tajomstvo úspechu?
Ani neviem. Všetko ide prirodzene. Dôležité je odhodlanie a vnútorné správne nastavenie. A treba byť dravý!

Čo ťa na tejto práci najviac baví? 
Všetko, od kreatívnych chvíľ, až po samotnú realizáciu nápadov. Organizovanie eventov je sklbenie všetkého, čo ma baví a ja si to nesmierne užívam.

Dokáže ťa vôbec ešte niečo prekvapiť po toľkých skúsenostiach s manažovaním akcií?
Samozrejme, vždy sa niečo nájde! Predovšetkým je to práca s ľudmi, kde je vysoký predpoklad určitých prekvapení. 🙂 V Banane sme skvelý tím, super sa dopĺňame a môžeme sa na seba spoľahnúť, čo si veľmi vážim.

sona-postova-skalica-miss-zahoria-romana-svatikova
Romana Svatíková a Soňa Postová

Kedy sa tento rok bude konať Miss Záhoria? Mohla by si mi už prezradiť nejaké aktuálne informácie, prípadne novinky?
Pravdepodobne v druhej polovici roka. Presný termín ešte stanovený nemám, pretože mám veľa povinností do školy, ktoré sú momentále prioritou. Ak všetko bude postupovať ako doteraz, tak si myslím, že sa bude na čo tešiť. Záleží mi na tom, aby sa Miss Záhoria posúvala smerom vpred. Chcem s dievčatami viacej pracovať. Nová Miss Záhoria 2016 sa dostane aj do Ameriky! Ale viac neprezradím, všetko má svoj čas.

Na čo sa tento rok budete zameriavať pri výbere novej Miss?
Budeme hodnotiť celkový prejav. Dôležité je aj ako sa s dievčatami bude pracovať na sústredení, až po samotný finálový večer, kde by sa mali dievčatá odprezentovať v tom najlepšom svetle.

sona-postova-skalica-kalendar-utulok-skalica
BANANA`S PEOPLE

Už dlhšie je na svete nový kalendár na podporu útulku v Skalici. Aké osobnosti si tentokrát oslovila a kde si ho je možné zakúpiť?
Z tohto kalendára sa veľmi teším. Podarilo sa nám spolupracovať s osobnostami, ako sú: Nela Pocisková, Eva Máziková, Adela Banášová, Michal Sabo, Patrícia Vittek, Twiins, Roman Volák, Suvereno, Kristína Tran, Pyco, Zuzka Kaduk, Rakby a Monika Sakmanová. Pri fotení sme ich dokázali dostať do ľudových krojov a vytvoriť na fotkách super energiu. Ešte stále je v predaji v TIK Skalica, Holíč, Senica, DOMOS EURONICS, Hotel sv. Ludmila. Dajú sa objednať aj cez internet na FB fanpage – Charitatívny Kalendár 2016 a predávať sa budú aj na Benefičnom festivale pre psí Útulok v Skalici. Kalendáre, ktoré zostanú, chceme venovať školám, aby robili osvetu danej problematiky medzi mladými.

Vďaka tvojej práci máš určite veľký prehľad čo sa kde deje. Aké akcie a miesta na Záhorí by si našim čitateľom odporučila v tomto roku navštíviť?
Akcií a krásnych miest je na Záhorí veľa. Veľkou akciou Záhoria, na ktorú sa teším, bude určite CIBULA FEST, ktorého organizátori si pripravujú niekoľko prekvapení.

Máš nejaké ďalšie pracovné plány alebo ciele, ktoré by si v tomto roku chcela naplniť?
Samozrejme, že mám a je ich veľa. Pre mňa je rok krátky, už teraz mám rozplánované nové projekty aj na rok 2017.

Aké je tvoje motto, ktorým sa v živote riadiš a motivovala by si ním aj ostatných?
Nemám len jedno motto. Mám viacero múdrostí. Jedným z nich je: ,,Všetko sa deje pre niečo”. Či už dobré, alebo zlé veci. Dôležité je naučiť sa prijať, pochopiť, odpustiť, poďakovať a byť vnímavý, pretože všetko do seba zapadá. Len treba mať otvorené oči . A vždy sa uspokojím s tým najlepším 🙂


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota