Devätnásta sezóna v najvyššej domácej súťaži bude pre hokejový klube HK36 Skalica posledná. Klub nedokázal pre finančné problémy začiatkom februára nastúpiť na zápasy proti Košiciam a Piešťanom. V utorok (16.2.) nenastúpi proti Martinu.

Posted by Tipsport Liga on 16. február 2016
“Výkonný výbor HK36 Skalica, o.z. ako vlastník HK 36 Skalica, s.r.o. – držiteľa extraligovej licencie, napriek úsiliu a zabezpečeniu finančných prostriedkov na dokončenie sezóny 2015/2016 nebol schopný zabezpečiť športovú stránku klubu – dostatočný počet hráčov adekvátnej kvality. Káder bolo treba doplniť z dôvodu odchodu nielen kľúčových hráčov do iných klubov na základe využitie dodatku číslo 3, ktorý je súčasťou hráčskej zmluvy.” informuje na klubovej stránke výkonný výbor.

Mesto Skalica nechcelo ďalej podporovať zadlžený hokejový klub. Primátor Skalice Ľubomír Barát povedal (29.1.) na tlačovej konferencii, že považuje bezodkladnú dotáciu pre hokejový klub HK36 za nereálnu.

Občianske združenie Hokejový klub HK 36 Skalica mal mať podľa neoverených informácií k 31.5. 2015 dlh viac ako 3 milióny eur. 

Ďalej: Všetky články k téme HK36

Hráči HK36 Skalica dostali voľnú roku po tom, ako nemali vyrovnané všetky záväzky. Na zápasy proti Košiciam a Piešťanom už nenastúpili a začali si hľadať nové angažmá.

Hokejový klub mal veľké finančné problémy už na začiatku aktuálnej sezóny. Bez dotácie mesta vo výške 47-tisíc eur v minulom roku by nemohla nastúpiť.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota