Futbalové kluby vstúpili do novej sezóny výhrami. TJ Slavoj Moravský Svätý Ján zdolal Petrovu Ves, Sekule si poradili s Popudinskými Močidlanmi a Kúty nezaváhali v zápase s Kryžovanmi a Kúty B vysoko vyhrali s Kunovom.

Dorast: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Kátlovce 5:0
V prvom polčase sme sa ešte nevedeli presadiť, ale v druhom chlapci predviedli niekoľko pekných akcií a úspešne ich aj zakončili.
Tri góly strelil Juraj Hladík, po góle pridali Maroš Juriga a Andrej Vidovič.

Muži: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Petrová Ves 2:0
Zápas sme zvládli znamenite. Hostí sme do šance nepustili , ale naše sme trestuhodne zahadzovali. Až v 44. minúte sa nahneval Michal Vrábel a bombou z 30 metrov otvoril skóre. V druhom polčase sa blysol Jaro Bolf krásnou hlavičkou po centri Filipa Salaya. Hostia potom hru otvorili, ale do žiadnej príležitosti sme ich nepustili.
Zostava našich: Hajdin, Stupavský, Mračna, Ježek, Chvál , Kudlička, Emrich , Hrica, Vrábel, Salay, Šúrek, striedali Jaro Bolf, Modrovič.


V nedeľu nás čaká derby na Búroch a dorast hrá v Gbeloch.

Komentáre pripravil Peter Mračna predseda TJ Slavoj.


Dorast:  Borský Svätý Jur – Sekule 3:1 (2:0)
Do susednej dediny sme cestovali z určitých dôvodov vo veľmi oklieštenej zostave. Na zápas nás nastúpilo iba 10, a v takomto počte uhrať solídny výsledok nie je vôbec ľahké. Môžem povedať, že celý prvý polčas bol veľmi vyrovnaný, lenže dočasne zastupujúci brankár Kubo Maxian mal veľmi zlý deň, keď po dvoch akých- takých strelách domácich sme inkasovali dva úplne zbytočné góly. Druhy polčas bol opäť vyrovnaný. Zlý deň mal aj Milan Vavra a Filip Ondriska, ktorí nepremenili ale 5 čistých gólových šancí. Nedáš, dostaneš sa potvrdilo, domáci pridali aj tretí gól a s týmto výsledkom sa už veľa toho spraviť nedalo. Jediný gól nášho mužstva som dal ja, po rohovom kope Mareka Sekulského. Nebyť dvoch hlúpych gólov v prvom polčase a aspoň jednej premenenej šance Filip Ondrisku mohli sme pomýšľať minimálne na remízu.

Budúci zápas hráme 8. augusta o 15:00 na domácom trávniku proti Petrovej Vsi. Dúfam, že už budeme v plnej sile.

Komentár pripravil Marek Vitek

Muži: Popudinské Močidlany – Sekule 0:5

Veľmi vydarený vstup do sezóny z našej strany. Každý jednotlivec zahral na výbornú, čo sa odzrkadlilo aj v konečnom výsledku. Pred zápasom sme mali trošku menšie problémy so zostavou, pretože nám nečakane vypadli až traja hráči základu a takých je vždy ťažké nahradiť. Zápas sme rozhodli už v prvom polčase, kedy sa 2 krát presadil Matej Ježek a raz Palo Móro. A to sme ešte minimálne 3 čisté šance zahodili… Domáci nastrelili raž žrď.
Po zmene strán sme pokračovali v dobrom výkone, výsledok som dokázal dvoma gólmi po krásnych akciách prikrášliť ja. Celkovo zápas mohol skončiť kľudne skončiť 8-9:3 v náš prospech, takže zápas sa musel divákom páčiť.
Verím, že nás víťazstvo správne nabudí do ďalších bojov.
Komentár pripravil Andrej Trajlínek

Dorast: Kúty – Križovany 7:0 (6:0)
Góly: Krištof Mihál – 3, Adam Polák, Denis Daniel, Andrej Ondriska, Sebastián Kopiár
V novej súťaži zvládli naši dorastenci svoj prvý zápas na výbornú. Všetko podstatné sa odohralo v prvom polčase, kedy domáci súpera absolútne prevalcovali. Druhý polčas sa už len dohrával. Svoj prvý súťažný zápas v drese Kútov odchytal brankár Róbert Jurkovič výborne a takisto skvelý výkon podal Sebastián Kopiár, ktorý sa vrátil z hosťovania z Dubnice.

Muži: Kúty B – Kunov 7:0 (3:0)

Góly: Ján Kovár – 2, Irenej Valachovič – 2, Emil Vávra, Martin Štiftner, Milan Puškáč
Do prvého zápasu sezóny nastúpili domáci s jasným cieľom – získať tri body. Prvý gól padol už v 15. minúte a do polčasu domáci pridali ešte dva góly. Po prestávke sa nič nezmenilo, réžia hry zostala v rukách domácich. Pridali ešte štyri góly a nakoniec sa radovali z vysokého víťazstva.

Muži: Kúty A – Križovany 2:0 (1:0)
Góly: Michal Valla – 2
Prvý zápas A-mužstva v tejto sezóne bol vyrovnaný, obidve mužstva hrali pekný futbal plný šancí na oboch stranách. Domáci môžu ďakovať brankárovi Pavlovi Škodovi za predvedený výkon a udržané čisté konto, čím im výrazne pomohol víťazstvu. Dva góly domácich strelil Michal Valla, prvý po centrovanej lopte a druhý po nádherne zahranom priamom kope.

Komentáre pripravil Martin Fekete. Foto: Mária Valachovičová


.

BM: Ustekana sobota