Ako prví prinášame informácie o gastronomických podnikoch na Záhorí. Podrobnosti o reštauráciách, ktoré boli zatvorené, ale aj kedy znovu otvoria prinášame v článku.
Turbulentné obdobie, ktoré pre prevádzky prichádza počas prelomov rokov zanechalo následky najmä v Senici a v Skalici.
Reštaurácia u Zajaca v obchodnom centre Branč v centre mesta Senica vydržala v prevádzke tri mesiace. V tomto priestore bude reštaurácia znovu otvorená v dohľadnej dobe (5.6.). Martina Jurovatého, pôvodného prevádzkara, ktorý sa rozhodol otvoriť iný koncept podniku v „červenom internáte“ na Štefánikovej nahrádza nový. Prajeme mu, aby vrátil reštaurácii nachádzajúcej sa v exkluzívnych priestoroch centra mesta, stratený lesk. O otvorení Vás budeme informovať.
V mesiaci máj skončila aj Barracuda v Sotinej. Prehodili sme pár slov s jedným z nových prevádzkarov podniku, Adamom Hanzelom: „Koncept bude jednoduchý, zostane zachované denné menu, na ktoré boli ľudia zvyknutý do Barracudy chodiť. Pre večerných návštevníkov pripravujeme zmeny v jedálnom lístku. Otvoríme v priebehu júna, predbežne to vidím na 15.6.“ Veríme, že termín sa podarí Adamovi Hanzelovi a Jakubovi Brhelovi dodržať.
Aj v reštaurácii Mandarinka sa zmenili prevádzkari. Dôvodom bol plánovaný odpočinok pôvodných. Vystriedal ich Dušan Vavrek. Reštaurácia beží v plnej prevádzke a k vystriedaniu prišlo za pochodu. Čo plánuje, budete vedieť čoskoro.
Okrem zmien vlastníkov pribudne v Senici nový podnik. Jeho réžiu má na starosti Juraj Šedivý, ktorý mal v minulosti Pizza Pub Park známy ako 3P. Termín otvorenia je stanovený na 15.6.
V Skalici sa reštaurácie taktiež nevyhli zmenám. Podľa našich informácií jedna z tradičných reštaurácií – Jana pod Rotundou má zatvorené. Nepodarilo sa nám zistiť dôvody zatvorenia, ani mená možných nástupcov.
Dlho sa neohriala v obchodnom centre Max ani Pizzeria La Dolce Vita. Reštaurácia je stále otvorená, ale v blízkej dobe prebehne zmena prevádzkara. Zmena vo vlastníckych štruktúrach by mala prebehnúť v plnom chode reštaurácie.
V Malackách sa koncom apríla kaviareň Cars Café transformovala na burgráreň s príznačným názvom – Burgeris. Aj keď v interiéri nenastali takmer žiadne zmeny, priestory pôsobia akoby boli pripravené práve pre túto prevádzku, ktorá podáva kvalitné domáce burgery.
Frederik Ravas
CEO ProMenu.sk