V stredu (22.6.) v čase krátko pred 16.45 hod. prechádzal na svojom súkromnom motorovom vozidle cez obec Plavecký Peter v smere na obec Buková, 27-ročný príslušník PZ služobne zaradený na útvare v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Pezinku, ktorý bol v tom čase mimo služby.

policia-auto

V úseku cca 500 m pred začiatkom obce Buková si policajt všimol v poli,  na mieste mimo vozovky kam neviedla žiadna príjazdová cesta v blízkosti stromu zadnú časť osobného motorového vozidla zn. Škoda Felicia, na ktorom bol zlomený konár. Nakoľko okoloidúce motorové vozidlá na toto vozidlo nereagovali, policajt nadobudol podozrenie z možného ohrozenia života a zdravia osoby alebo osôb nachádzajúcich sa vo vozidle.

Svoje vozidlo odstavil v krátkej vzdialenosti od miesta kde spozoroval toto vozidlo, a rozhodol sa skontrolovať posádku vozidla. Po príchode k vozidlu spozoroval rozbité čelné sklo ako aj jeho prednú časť, a v jeho vnútorných priestoroch 63-ročného vodiča, ktorý nárazom do stromu utrpel viaceré zranenia v oblasti tváre a hlavy. Zranenému mužovi, ktorý bol pri vedomí poskytol policajt prvú pomoc, skontroloval jeho základné životné funkcie, a spolu s okoloidúcim motocyklistom, ktorý sa pristavil a policajtovi poskytol pomoc při záchrane zraneného muža, ho  z vozidla vytiahli a bezodkladne privolali na miesto záchranné zložky.

Až do ich príchodu zranenému mužovi poskytovali pomoc, pričom po príchode RZP muža odovzdali do starostlivosti záchranárov, ktorí zraneného muža previezli vrtulníkom do jednej z nemocníc.


.

BM: Festival Záhrad