Festival Maringota vznikol v roku 2012 ako snaha vytvoriť nové miesto pre kultúrny život a priestor pre milovníkov hudby a zábavy v netradičnom prostredí. Za celým projektom stáli Martin „Grňa“ Chrenko, Juraj „Juri“ Machálek a Róbert „Šohin“ Šohajda.

fest_maringotka_skalica

Prvé ročníky sa niesli v duchu „organizačného punku“. No postupom času a po skúsenostiach získaných za pochodu sa z festivalu stáva miesto pre ľudí, ktorí majú radi dobrú hudbu v príjemnom prostredí, sprevádzanú zaujímavými aktivitami.

Dramaturgia festivalu Maringota sa nesie v rozmanitosti hudobných žánrov od alternatívy až po mainstream. Festival ponúka zážitok z elektronickej hudby, popu, rocku, funku, ci jazzu. Multi – žánrovosť priamo vychádza z multi – kultúrneho prostredia regiónu, tak ako výber účinkujúcich. Slovenskú a českú scénu dopĺňajú zahraniční interpreti a nezabúdame ani na lokálne kapely, ktoré majú v programe svoje miesto.

Festival získava stále väčšiu obľubu nielen u lokálnych návštevníkov. “Pozitívne ohlasy od ľudí nás motivujú k neustálemu zlepšovaniu kvality festivalu a tým aj silnejšiemu zážitku z prostredia a jedinečnej atmosféry.”opisujú organizátori festival na svojej webstránke.

Festivalovú sezónu zavŕši 19.-20. augusta piaty ročník multižánrového hudobného festivalu Maringota. V pieskovom lome nad golfovým ihriskom bude tento rok znieť hudba zo všetkých krajín V4.

Mladá pražská skupina Hard to Frame vás svojou energickou elektronikou postaví na nohy. Tvrdé beaty a temné zvuky DnB príde predviesť DJská crew Technoroid community z maďarského Szegedu a to najlepšie z poľskej chillstepovej, dubstepovej a psytrancovej scény ukáže DJ Etoka. Z domácich interpretov pre vás organizátori vybrali, okrem iných, nestarnúce Karpatské chrbáty a slovenskú reggae ikonu Medial Banana.

Novinkou piateho ročníka je druhý stage, kde sa predstavia hudobníci a DJs zo Záhoria ako napríklad Jablko Noci, Junkies – acoustic, Lillyem, Pepek, The_And a ďalší.

Návštevníci sa určite potešia sprievodnému programu v podobe workshopov, FOTOEXPO, ako aj ochutnávke miestnych vín a vegetariánskej či raw kuchyne.

Vstupenky je možné kúpiť v predpredaji na ticketportal.sk.

Cena vstupeniek: permanentka 8€ predpredaj/10€ na mieste; jednodňový vstup 6€ na mieste.

fest_maringotka_skalica-2

Názov Fest Maringota je odvodený od prostredia v ktorom sa odohráva. Kedysi čierna skládka stavebného odpadu v priestoroch bývalého pieskovcového lomu prešla rekultiváciou a vznikol priestor výnimočný svojou dispozíciou a atmosférou. Lokalita tohto areálu je zasadená do srdca skalickej vinohradníckej oblasti na úpätí najvyššieho kopca regiónu Vintoperku. Výnimočnosť tejto lokality umocňuje všadeprítomná zeleň, majestátnosť lomu a za jasného počasia nekonečný výhľad na okolitú krajinu. Maringotka, ako symbol nášho festivalu, bola súčasťou tohto priestoru od začiatku. Postupne prechádza areál festivalu úpravami. Každý rok priestor zveľaďujeme, vznikajú nové kaskády, priestory na sedenie, ktoré umožňujú areál využívať počas celého roka. Okrem festivalu samotného sa tu konajú aj iné podujatia ako napríklad Letné kino, jamsessions, či oslavy.


.

BM: Ustekana sobota