Nadčasový dizajn areálu spĺňa estetické kritériá podobných zariadení v zahraničí.

tobogan_kupalisko_malacky
Foto: Stanislav Osuský

 

Na mestskom kúpalisku v Malackách v piatok 22. júla sprevádzkovali nový tobogan. Po zvážení dispozičných možností vznikol spojením dvoch menších zariadení na spúšťanie sa do vody. Dušan Rusňák, riaditeľ AD Hoc Malacky: „Pri betónovaní okraja sme museli pôvodné zariadenie vybrať a zistili sme, že spodok nástupnej veže je prehrdzavený. Nutné repasovanie sme využili práve na to, že sme z dvoch kratších šmykľaviek zostavili detský tobogan, na ktorý máme riadny bezpečnostný certifikát platný dva roky.“

Plocha draka Knihy.Zahori
Ďalším vylepšením v súvislosti s osadením nového toboganu je skutočnosť, že čerpadlo si vodu na zvlhčovanie zjazdovej plochy berie priamo z bazéna. „Predtým sme na tento účel používali pitnú vodu zo spŕch, ktorú teraz výrazne šetríme,“ vysvetlil D. Rusňák.

Mestské kúpalisko v Malackách v budúcnosti prejde aj ďalšími premenami. V súčasnosti mu chýba už len kúsok k tomu, aby sa vyrovnalo podobným zariadeniam v zahraničí, o čom sa ľudia z prihraničného regiónu môžu ľahko presvedčiť. Piesková pláž a stromoradie borovíc zároveň pripomínajú, že sme na Záhorí.

tobogan_kupalisko_malacky-2
Foto: Stanislav Osuský

„Drevené opaľovacie terasy, nové sprchy, ohrev vody či vylepšenie zázemia, sociálnych zariadení a šatní patria medzi naše priority,“ prezradil niečo z plánov na ďalšie roky D. Rusňák. Taká čistá voda, aká je na kúpalisku dnes, tam podľa jeho slov ešte nikdy nebola. „Investovali sme do troch nových čerpadiel s lepším prietokom, ako aj do pieskového filtra. Bazénový vysávač jazdí a čistí vodu tri hodiny denne, jej vynikajúcu kvalitu odobrila aj hygiena,“ uzavrel riaditeľ AD Hoc Malacky s tým, že prvoradá je spokojnosť a bezpečnosť návštevníkov kúpaliska.

Ingrid Sochorová


.
Toto je čítané

Na diaľnici D2 pri Kútoch platí dopravné obmedzenie

Od pondelka (22. 4.) 10.00 h bude v úseku medzi 4,9. a…

BM: Ustekana sobota