Na začiatku septembra sa môžu všetci filmoví nadšenci tešiť na originálny kočovný typ „open-air kina“, ktorý zasahuje celé Slovensko.

malacky_kinematograf

Bažant Kinematograf 2016 sa v Malackách v Zámockom parku zastaví so svojim štýlovým retro-autobusom typu Škoda RTO, z ktorého sa bude premietať v dňoch 3. – 6. 9. o 20:30 h.

Malacké pohľady Knihy.Zahori
 

Program tvorí kolekcia celovečerných slovenských a českých filmov:

pelisky08

3.9. Pelíšky

ČR, 1999, 115 min.

Kultový film Pelíšky vznikol na motívy knihy Petra Šabacha Hovno hoří a je označovaný za jednu z najlepších českých komédií všetkých čias. Pelíšky sú dodnes najnavštevovanejším filmom Bažant Kinematografu a po rokoch prišiel opäť čas film si opäť pripomenúť a predstaviť ho aj novej generácii divákov na plátne v tej správnej atmosfére.

 

strateni8

4.9. Stratení v Mníchove

ČR, 2015, 105 min.

Stratení v Mníchove je najnovší film Petra Zelenku ktorý sa, štýlom sebe vlastným, pozerá na dôležitú kapitolu československých dejín, obdobie Mníchovskej dohody.

 

Wilsonov2_Richard_Stanke3

5.9. Wilsonov

SR/ČR, 2015, 115 min.

Píše sa rok 1919 a v jednom zapadnutom meste kdesi v strednej Európe, ktoré sa až príliš podobá na starú Bratislavu, primátor Dangl sníva svoj veľký sen o pripojení mesta k USA. Situácia sa však mierne skomplikuje… Film je inšpirovaný poviedkou slovenského autora Michala Hvoreckého a nakrúcal sa koncom augusta 2014 aj v historickom centre Bratislavy.

kobry_20

6.9. Kobry a užovky

ČR, 2015, 111 min.

Film prináša dramatický a realistický, no zároveň veľmi ľudský príbeh dvoch bratov, v podaní bratov-hercov Mateja a Kryštofa Hádkovcov, ktorí každý po svojom hľadajú vlastné šťastie a spôsob ako prežiť. Film získal 6 ocenení Český lev za rok 2015, medzi nimi za najlepšiu réžiu, film a v hlavných hereckých kategóriách.


.

BM: Festival Záhrad